Suomi
Gamereactor
laitearviot

Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional -äänikortti

Testissä Creativen kovaan ammattilaiskäyttöön suunniteltu äänikortti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Otsikon mukaisen nimihirviön taka paljastuu pelaajille suunnattu keskiraskaan sarjan äänikortti. PCI Express -väylään tökättävä, mustaan muovikuoreen pakattu 5.1 -kortti tuo mainostekstien mukaan neliytimisen Core3D-suorittimen ja tukun eri tavoin nimettyjä parannuksia pelielämyksen audio-osastolle. Kuoren voi napata myös irti, jos kotelossa on tilanpuute. Itse komponentin tuntuvat olevan halvemman puoleisia ottaen huomioon kortin varsin suolaisen, yli sadan euron jälleenmyyntihinnan. Mukana tulee myös kortin taakse liitettävä langallinen mikrofoni. Lelumaisen pikkumikin äänenlaatu ei tosin päätä huimannut kunnon pelikuulokemikrofoniin verrattuna.

HQ

Hyvänä puolena neliytimisessä äänikortissa on se, että äänten prosessointi siirtyy kokonaisuudessaan kortin hoidettavaksi. Näin tietokoneen prosessori voi keskittyä laskemaan pelin muita osioita. Erilaisten THX TruStudio Pro™-, CrystalVoice™- ja Scout Mode -nimikkeiden alta paljastuu varsin kevyt kokonaisuus. Nimiä eri toiminnallisuuksille toki riittää, mutta suurin osa tuntuu lähinnä muuntavan ääntä ekvalisaattorin tai äänitasapainon kautta. Esimerkiksi dialogia parantava Dialog Plus yksinkertaisesti vahvistaa keskikanavan ääntä, koska tälle kanavalle puhe yleensä ohjataan. Crystalizer korostaa diskantteja ja niin edelleen. Suurin osa näistä efekteistä rasitti ainakin allekirjoittaneen korvia pidemmässä käytössä, joten testin jälkeen ne tuli otettua pois päältä kokonaan. Efektin voimakkuutta voi myös säädellä, jos haluaa välimallin vaihtoehtoa.

Kortin hallintaohjelmisto on varsin pätevä, ja tarjoaa helpot säädöt kaikkiin äänentoistollisiin ominaisuuksiin ja tasoihin. Onko sitten omissa korvissa jotain pahasti vialla, mutta itse en havainnut suuria eroja integroituihin äänikortteihin verrattuna. Erilaisista erikoisefekteistä ja -tiloista joku voi saada iloa irti, mutta hinta tuntui suhteettomalta etuihin nähtynä. Enemmän pauketta rahalle saa panostamalla kunnon äänentoistoon kaiuttimien tai kuulokkeiden muodossa. Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional -äänikortti tuntuukin olevan enemmän kokoelma hienolta kuulostavia erikoisnimiä kuin viimeisen päälle laatukomponenteista rakennettu äänikortti vaativalle pelaajalle. Jos koneesta ei löydy monikanavaista integroitua äänikorttia tai prosessori uhkaa tukehtua pelien taakan alla, Recon3D tai sen USB-liitännäinen versio toimivat kohtalaisesti hengenhätää lievittämään.

Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä