Suomi
Gamereactor
laitearviot

Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition

Näppärät kupit, ankea mikki

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Creativen kuulokkeilla on ollut pitkään bassovoittoinen maine. Uudet H7 Tournament Edition -luurit tekevät tässä mukavasti poikkeuksen. Harmillisesti kuulokemikkikombon toinen osuus jättää paljon toivomisen varaa jo peruspelaajankin käytössä.

Näpsäkän näköiset H7:t asettuvat päähän varsin mukavasti. Niiden kupin päällä oleva X valaistuu punaisena peliluureihin nähden hillitysti, eivätkä saa koko korvan edustaa hehkumaan diskovaloissa. Yhden pannan ratkaisu tuntuu mukavalta päälaella, vaikkei pääsekään tuplapantojen painottomampaan fiilikseen. Keinonahkaiset pehmusteet ovat suuret, mutta hieman hiostavat etenkin kesäkeleillä kaiutinelementtien lämmittäessä niitä sisältä ja auringon ulkopuolelta. Mukana tuleva punainen piuha ei ole nyöritetty, mutta sisältää äänenvolyymihallintapalikan, josta löytyy myös analogista signaalia digitaaliseksi kääntävä itsenäinen DAC-piiri. Muihin laitteisiin H7:t saa kiinni niin USB:llä kuin 3.5-milliselläkin mukana tulevalla johdolla.

Pitkän tuotenimen "turnaus"-kohdasta huolimatta luurit eivät asetu erityisen tiukasti pään ympärille edes isokalloisen käyttäjän kohdalla. Käyttömukavuus kyllä parantuu, mutta meluisassa peliympäristössä parempi eristäminen saattaa olla paikallaan.

Äänimaailma on Creativen tuotteeksi yllättävän neutraali ja tasapainoinen. Asia on tietysti mielipidekysymys, mutta bassoa saattaa jopa haluta hieman lisää ainakin musiikin kuuntelua varten. Ääniala on suhteellisen avoin ja laaja, vaikka tilaääni onkin virtuaalista sorttia. Tarkempi yksityiskohtien ja tasapainon hallinnointi tapahtuu Creativen oman ohjelmiston kautta suhteellisen näppärästi.

Tämä on mainos:

Suurin pettymys löytyy mukana tulevasta irrotettavasta mikistä. Sen herkkyys on jo valmiiksi huono ja kaiken lisäksi mahdollisesti maanantaikappaleesta johtuen se lähettää jatkuvaa pientä suhinaa. Sivuäänen taso oli sen verran korkea, että pelikaveritkin sen huomasivat. Mikin irrottaminen ja uudelleenkiinnittäminen tai yhteensä kolmessa eri koneessa testaaminen ei poistanut ongelmaa. Tarkistakaa mikkinne toimivuus siis välittömästi, mikäli päädytte kyseiset luurit ostamaan. Ilman suhinoita loppupisteisiin voi laittaa yhden pykälän lisää. Muilta osin Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition on ihan peruspätevä laitos, joka ei tee äänentoiston tai käyttömukavuuden puolella suuria virheitä, muttei toisaalta nouse missään yli muiden. Reilusti yli 100 euron hintaisena siltä odottaisi kyllä enemmän.

Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Sopivan hillitty ulkoasu, DAC-muunnin, mukava päässä
-
Mikrofonin herkkyys ja taustasuhina, ei nyöritettyä johtoa, aavistuksen hiostavat pehmusteet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä