Suomi
Gamereactor
arviot
Creature in the Well

Creature in the Well

Arkadroidin seikkailut

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Eri pelityyppien ennakkoluuloton yhdistäminen voi johtaa niin suuriin oivalluksiin kuin mittaviin pettymyksiinkin. Creature in the Well on vahvemmin ensimmäisen leirin puolella, mutta erikoista teemaa ei oikein osata viedä täysin maaliin asti.

Flight School Studios -pelifirman Creature in the Well on, jos ei muuta, niin ainakin uniikki kokemus. Toiminnan rinnalla ajoittain esiin pompsahtava tarina kertoo viimeisestä ylläpitorobotista, joka onnistuu harhailemaan erämaasta lähes autioituneen kaupungin ja sen vieressä kohoavan vuoren kokoisen laitteen luo. Tämä massiivinen koneisto on ilmeisesti aiemmin pitänyt planeetan vihamielisen ilmaston kurissa, mutta on syystä tai toisesta rikkoutunut. Syypää tai ainakin vallitsevaa asiaintilaa ylläpitävä titulaarinen Olento Kaivossa tuijottaa pelaajaa syvältä laitteen uumenista. Juoni ei ole missään vaiheessa isossa osassa, mutta pitää sentään kohtalaisen mielenkiintoista mysteeriä laitteen alkuperästä, alkuperäisistä asukkaista ja Olennosta yllä.

Pelin visuaalinen tyyli pistää silmään jo ennen ensimmäistäkään interaktiota. Väripaletti on hyvin hallittu, minimalistinen ja tyylitelty. Kontrastin ja reunaviivojen puuttumisen kanssa kokonaisuus on ajoittain verrattain pienen budjetin huomioiden erittäin näyttävä. Vähäiset animaatiot ovat sulavia ja toiminnan yhteydessä asiallisen napakoita. Creature in the Wellillä onkin selkeä oma identiteetti myös ulkoasunsa suhteen. Äänimaailma on tavanomaisempi, luottaen pitkälti tunnelmaa luoviin äänimaisemiin ja toiminnan efekteihin.

Itse peli on kuin yhdistelmä ylhäältä kuvattua luolastoromppausta ja muinaista arcade-klassikko Arkanoidia. Muinaisen laitteiston henkiin herättämiseksi pelaajan tulee kerätä energiaa eri huoneisiin sijoitetuista flipperimäisistä palikoista lyömällä huoneisiin ilmestyviä palloja niitä päin. Kun energiaa on riittävästi, sen voi käyttää huoneen oven avaamiseen ja seuraavaan siirtymiseen. Pelistä löytyy myös lukuisia salahuoneita, joista löytyy joko lisää energiaa, kosmeettisia kaapuja tai erilaisia lyömävälineitä paistinpannuista energianuijiin. Nämä huoneet taas aukeavat vain, jos joka ikinen energiapalikka on aktivoitu.

Tämä on mainos:
Creature in the WellCreature in the WellCreature in the Well

PC:llä pelatessa vasen nappi "lataa" palloihin energiaa ja oikea iskee ne sitten hiiren osoittamaan suuntaan. Huoneisiin jaetut kenttäkokonaisuudet monipuolistuvat ja vaikeutuvat vähitellen. Ensimmäisissä tasoissa robotin pitää vain iskeä palloja isohkoja maaleja päin riittävän monta kertaa. Myöhemmin mukaan tulee ajastettuja palikoita, vihamielisiä tykkitorneja ja energiapylväitä sekä tarkempaa tähtäystä vaativia maaleja. Ajoittain mukana on myös puhtaasti energian keräämiseksi kasattuja huoneita, joissa palloja pääsee huitomaan kohti valtavaa palikkakokoelmaa klassiseen Arkanoid-tyyliin.

Creature in the Well ei ole erityisen pitkä tai haastava peli. Huoneet on juostu nopeasti läpi eikä kuolo korjaa kovinkaan usein. Elinvoiman hiipuessa pelaaja joutuu juoksemaan vuoren ulkopuolisesta kylästä koko matkan takaisin siihen huoneeseen, missä kuukahti. Tämä ratkaisu tuntuu ärsyttävältä ja tarpeettomalta peliajan pidentämiseltä, sillä jo avatut ovet pysyvät avattuina eikä mikään estä ravaamasta suoraan edelliseen huoneeseen takaisin. Mukana on myös eräänlaisia pomotaisteluita Olennon kanssa, jossa pelaajan pitää käyttää edellisessä kentässä oppimiaan taitoja. Matsit eivät ole erityisen vaikeita, ja enemmän haastetta löytyykin yleensä jostain ahtaasta vaarojen täyttämästä perushuoneesta.

Vahvasta visuaalisesta ilmeestä ja hauskasta pelityyppien yhdistämisestä huolimatta Creature in the Well ei aivan onnistu voittamaan puolelleen. Reilun kympin hintaisena se ei kykene uusiutumaan riittävästi kestonsa aikana ja samankaltaiset huoneet alkavat toistaa itseään liian nopeasti. Tällaista uutta pelityyppiä ei ole varmasti helppo luoda, mutta peliltä olisi silti kaivannut vielä vähän enemmän oivallusta ja kenties yhtä pelimekaniikkaa enemmän pelkän pallojen hakkaamisen päälle. Se on joka tapauksessa erittäin omalaatuinen ja helposti lähestyttävä hybridi niille, jotka haluavat kokeilla vaihteeksi jotain vähän uutta.

Tämä on mainos:
Creature in the WellCreature in the WellCreature in the WellCreature in the Well
HQ
HQ
HQ

Testattu Jimm's Gamer Gold 1070 V3 -pelitietokoneella. Jimm'sin Gamer-sarjan tehomasiinat ja paljon muuta löydät osoitteesta https://www.jimms.fi.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Omaperäinen, vahva visuaalinen tyyli, sympaattinen
-
Toistaa itseään, kuolemanjälkeinen ravaaminen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä