Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Creed III

Creed III ei ole sitä parasta, mutta hyvää kuitenkin

Michael B. Jordan on palannut kehään ottamaan tunteikasta matsia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Harva urheiluelokuvasarja on tehnyt samanlaisen vaikutuksen kuin Rocky, ja sitä sittemmin seurannut Creed-elokuvien sarja. Nyt maailmalle on annettu se kolmas osa, jossa taas loistaa Michael B. Jordan Adonis Creedina.

Pitkän ja ansiokkaan uran jälkeen Adonis Creed on päättänyt eläköityä keskittyen perheeseensä. Sitten lapsuudenystävä 'Diamond' Damian Anderson (Jonathan Majors) tekee paluun Adoniksen elämään vietettyään viimeiset 18 vuotta vankilassa teosta, johon Adonis oli osallisena. Diamond on sitä mieltä, että Adoniksen luoma elämä kuuluukin itse asiassa hänelle sen vuoksi, että Adonis jätti Diamondin kärsimään linnatuomion yksin.

Tarina käsittelee siis muutakin kuin nyrkkeilyä. Adonis on pakotettu käsittelemään tunteita, joita on paennut viimeiset 18 vuotta. Jordan tekee hyvää työtä esittäessään murtunutta soturia. Majors puolestaan muuntuu ajan kuluessa hyvin lapsuudenystävästä aidoksi pahikseksi, ja lopulta taas hyväksi ihmiseksi. Kaksikon yhteispeli tekee ihmeitä elokuvalle.

Tämä on mainos:

Creed III ei kuitenkaan ole se paras Creed-elokuva. Ensimmäisen kolmanneksen aikana on tylsää, sillä eteneminen on liian hidasta. Se ensimmäinen kunnollinen taisto nähdään vasta kolmen vartin jälkeen, ja lisäksi Tessa Thompsonin Bianca ei ole nyt yhtä suuressa roolissa kuin aiemmin. Kyseessä on silti nyrkkeilyelokuva, ja sen Creed III kyllä hoitaa. Harjoittelumontaasit tekisivät Rockyn ylpeäksi. Koreografia näyttää John Wick -elokuvista lainatulta. Äänimaailma on todella vaikuttava, kun oikea koukku jysähtää.

Aiemmissa elokuvissa nähdyt kasvot tekevät paluun, ja se on hienoa se. Drago on mukana, samoin Ricky Conlan, ja näiden kahden käsittely paljastaa sen, että elokuvasarjalle on suuret suunnitelmat jatkossakin.

Creed III on kaikkiaan taas yksi nyrkkeilyelokuva. Jordanin ohjaustyö osoittaa lahjoja olevan niin kameran edessä kuin takanakin. Kaikkein parasta ei ole luvassa, mutta hyvää kuitenkin myös niille, joita nyrkkeily ei yleensä kiinnosta.

Creed III
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä