Suomi
Gamereactor
arviot
Cult of the Lamb

Cult of the Lamb

Maailman söpöin kulttijohtaja

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Gamereactorin aiemman arvion voi lukea täältä.

Joskus pelin tyyli yksinkertaisesti vie mennessään, vaikka mekaanisella puolella riittäisi petrattavaa. Cult of the Lamb onnistuu kuitenkin molemmissa, ja tarjoaa vielä aimo annoksen outoa ja houkuttelevaa mystiikkaa kaupan päälle.

Cult of the Lamb on jaettu karkeasti kahteen erilaiseen pelilliseen osioon. Pelaajan ohjastama Suuren tuntemattoman muinaisen siunaama lammasjohtaja saa tehtäväkseen kerätä kulttiinsa seuraajia, joiden avulla iso heppu saadaan vapautettua kahleistaan. Kulttilaiset eivät kuitenkaan elä pelkän hengen voimalla, vaan tarvitsevat asuinpaikkoja, ruokaa ja palvontapaikkoja. Näiden rakennusten rakentamiseen ja kultin päivittäisen hyvinvoinnin varmistamiseen pyhitetty rakentelutila laajenee ja monipuolistuu vähitellen lampaan nuohotessa pelin toista osiota eli luolastoja.

Tämä on mainos:
Cult of the LambCult of the LambCult of the Lamb

Luolastoissa porhalletaan monista muista vastaavista peleistä tutuilla opeilla. Huoneisiin jaetut alueet sisältävät niin taisteluareenoita, satunnaisia kauppoja, erikoisia kohtaamisia kuin resurssien keräämistä rakenteluosuutta varten. Tarot-korteiksi puetut voimien parantumiset sekä erilaiset aseet kehittävät lampaan arsenaalia ja pelitapaa sille yksittäiselle sessiolle, joka päättyy joko kuolemaan tai luolaston päässä olevan mini- tai maksipomon kukistamiseen. Session aikana tienatut resurssit ruokkivat rakentelupuolta, ja siellä tehdyt toimet taas edistävät taisteluosuutta. Peli ei pakota vuorottelemaan näiden kahden välillä tietyin väliajoin, mutta edistyminen hidastuu ja lopulta pysähtyy, mikäli luolastoihin ei mene isoja pomoja liiskaamaan.

Kuten jo ensimmäisistä kuvankaappauksista näkyy, Cult of the Lambilla on hyvin omanlaisensa ulkoasu. Väripalettia hallitsevat mustat, punaiset ja valkoiset pinnat etenkin kulttitehtävissä. Hahmojen äärimmäisen söpöt naamat luovat erikoisen dynamiikan pelin muiden teemojen kuten uhrauksen, kuoleman ja kärsimyksen kanssa tavalla, jota julkaisija Devolver Digital tuntuu suosivan.

Cult of the LambCult of the LambCult of the Lamb
Tämä on mainos:

Kaiken kruunaavat liikeanimaatiot, joista ei suoraan sanottuna voi saada tarpeeksi. Sadonkorjuulla, eri asetyyppien käytöllä, palvontamenoilla, keskusteluilla ja kaikella muulla on omat, yksinkertaiset mutta äärimmäisen tenhoavat animaationsa ja ilmeensä. En muista, milloin viimeksi olen kiinnittänyt asiaan näin paljon huomiota, mutta Cult of the Lamb toteuttaa näennäisen yksinkertaisen tyylilajinsa pieteetillä ja tarkalla yksityiskohtien viimeistelyllä. Monet näistä animaation tehokeinoista venytyksistä alkaen ovatkin tuttuja esimerkiksi Disneyn vanhoista 2D-elokuvista.

Taistelupuoli on yksinkertaista, mutta toimivaa. Eri aseet tuntuvat käsissä hyvin erilaisilta, ja tukku loitsuja viimeistelee paketin. Luolastoromppaus ei yleensä kestä kovinkaan pitkään, mikä lienee mättämisen luonteen kannalta sopivaa. Eri vihollistyyppejä on hyvä määrä ja etenkin isot pomot kruunaavat kokonaisuuden.

Cult of the Lamb ei tavoittele lajityyppinsä taisteluosuuden syvyyttä, mutta luo oman identiteettinsä erinomaisen ulkoasun, erikoisen teeman käsittelyn ja hyvin toimivan kaksiosaisen pelin rakenteen kautta. Jos luolastopuolelle saisi vielä piirun verran lisää tekemistä mielekkäällä kykyjen ja aseiden yhdistelyllä, kyseessä voisi olla lajityyppinsä ehdoton merkkiteos.

HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Äärettömän tyylikäs, sulavat ja söpöt animaatiot, toisiaan ruokkivat pelitilat, kultin rakentaminen on hauskaa
-
Aavistuksen kevyt taisteluosio, vähäinen uudelleenpeluuarvo
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä