Suomi
Gamereactor
ennakot
Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

Tämä on niitä pelejä, jotka voivat kompastua omaan huimaan potentiaaliinsa, kun trailerin luomiin odotuksiin ei pystytäkään vastaamaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamescomin kohokohta tänä vuonna oli ehdottomasti Cyberpunk 2077 -pelin esittely, ja nyt melkein samanlainen video on annettu katsottavaksi muullekin maailmalle (video ennakon lopussa). Peliä esitteli Gamescomissa Miles Tost. Kiinnostavinta oli pelin kokonaisuus ja sen ulkonäkö.

Värejä käytetään erittäin runsaasti ja viisaasti. Välivideot on toteutettu ammattitaidolla. Hahmomallinnus näyttää uskomattoman hyvältä: henkilöhahmot ovat moderneja, tyylikkäitä ja cooleja. Yksi kuudesta ominaisuudesta, jonka voi itselleen antaa ennen pelin aloitusta on juurikin nimeltään "cool". Pelissä ei ole tiukkoja hahmoluokkia, vaan päähenkilö V:stä voi muokata omanlaisensa. Niin miehen kuin naisenkin.

Agentti V joukkuetovereineen liikkuvat luonnollisesti siitäkin huolimatta, että pelaaja näkee ainoastaan maailman eikä itseään ensimmäisen persoonan näkökulmasta. Henkilöhahmojen korkealaatuinen toteutus käy nopeasti ilmi niin välivideoissa kuin pelissä itsessäänkin.

Seuraava tähti Cyberpunk 2077 -pelissä on maailma itse. Yksityiskohtia on käsittämätön määrä, ja mukana on myös runsaasti graffiteja ja katutaidetta. Neonkyltit hohtavat yöllä, ja päivällä kuuma ilma väreilee. Kaikki on kooltaan suurta ja eeppistä, mutta ennen kaikkea tyylikästä. Kokonaisuuden osat vain loksahtavat paikoilleen. Tekijät ovat todellakin perehtyneet siihen, miltä tällaisen sci-fi-maailman kuuluu näyttää.

Tämä on mainos:

Pelimaailma on mitä suurimmassa määrin aikuisille suunnattu, ja mukana on runsaasti väkivaltaa ja seksiä. Night City on uhkaava paikka, omanlaisensa dystopia. Ihmisillä on päässään viruksen saastuttama siru, joka grillaa sen mitä heidän aivoistaan on jäljellä. Tällainen yksilö on määrä löytää, ja tehtävä onkin varsin helppo. Hän on kylpyammeessa: ryöstelijät kun yrittivät viedä kaiken rahanarvoisen hänen ruumiistaan.

Tarkoituksena on tietenkin pelastaa poloinen uhri, tai ainakin auttaa sen verran, että uhri tulee pelastetuksi. Vedän rikki menneen sirun ulos hänen päästään, jolloin apua on kutsuttavissa. Lääkintäapu maksaa, mutta ainakin aseistettujen hoitajien antama hoito on hyvää. Tulevaisuuden visio on varsin synkkä.

Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077

Kyberneettisiä päivityksiä tehdään lekuri Viktorin luona, joka ensiksi parantelee silmiä. Tällöin avautuu mahdollisuus käyttää skanneria, joka paljastaa pahisten vahvat ja heikot kohdat. Toinen käyttömahdollisuus on yksinkertainen zoomaus tarkka-ampujan lailla. Lekuri muokkaa myös jotain käsissä, ja nyt pelaaja pystyy käsittelemään magneettisia mekanismeja sopivissa aseissa. Tuloksena on enemmän tuhotehoa ja nopeampaa lataamista. Lisäksi ammusten määrän ja erikoiskyvyt näkee suoraan aseessa itsessään.

Tämä on mainos:

Pelaaja saa palautetta pahiksiin osuessaan samoin kuin esimerkiksi Borderlandsissa. V voi sivaltaa ikävän hepun jalan irti teknisesti kehittyneellä katanalla, joka torjuu myös luoteja. Mukana on myös ammuksia, jotka kimpoavat pinnoista biljardipallon lailla tehden tyhjäksi suojan takana kykkivän pahiksen aikeet. Toinen hauskuus on kohteensa etsivä ammus, joka löytää poloisen uhrinsa kuin parvi vihaisia ampiaisia.

Tehtävärakenne on sekin mielenkiintoinen. Cyberpunk 2077 on toimintaroolipeli, joka seurailee aika tavalla The Witcher 3:n rakennetta. Toiminnan vapautta on silti runsaasti, ja teoilla on seurauksensa. Satunnaisia asioita sattuu silloin tällöin, eivätkä nämä pienet tarinat ole tylsiä. CD Projekt RED on todellakin ehdotonta huippua tavassaan kertoa tarinoita.

Jäljellä on kuitenkin kysymys siitä, milloin peli julkaistaan. Demo pyörii huipputehokkaalla PC:llä, jonka hinta nykyrahassa vastaa aitoa Rolex-kelloa. CD Projekt RED pitää julkaisun ajankohdasta tietenkin suunsa visusti kiinni. En kuitenkaan usko julkaisun tapahtuvan ennen vuotta 2020. Studiolla on kuitenkin riittävästi rahaa moisen projektin toteuttamiseen. Tulossa saattaa hyvinkin olla omanlaisensa uusi Grand Theft Auto.

Cyberpunk 2077 näyttää oikeastaan liian hyvältä. Kyse on niistä peleistä, joilla on mahdollisuus kompuroida liian suurien odotusten täyttämisessä. Toisaalta jos jokin studio pystyy urakasta selviytymään niin juurikin CD Projekt RED.

Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077Cyberpunk 2077
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä