Suomi
Gamereactor
arviot
Dave the Diver

Dave the Diver on rentouttava elämäsimulaatio

Rentouttava elämäsimulaatio, jossa otetaan lähinnä rennosti ja hoidetaan sushiravintolaa. Mitäpä sitä muuta voisi toivoa?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Jossain määrin voidaan sanoa, että Stardew Valley polkaisi käyntiin elämäsimulaatioiden uuden suosion. Dave the Diver ei kuitenkaan ole Stardew Valley, ja moni pelimekaniikka on erilainen. Silti ytimeltään eläminen ja liiketoiminnan hoitaminen ovat samanlaiset. Kilpailijoita ei oikein ole, joskin Kynseed pääsee melko lähelle.

Dave the Diverissa pelaaja on sukeltaja Dave, joka saa mahdollisuuden ottaa hallintaansa rapistuneen sushiravintolan paikallisen nähtävyyden The Blue Holen lähellä. Kyseisellä laguunilla on oma rakenteensa ja lajistonsa, joka vaihtuu päivittäin. Daven on napattava arvokkaita kaloja, ja tarjoiltava ne asiakkaille sushina. Ravintolan pystyyn nostamiseksi on myös autettava paikallisia, kuten kadonneen sivilisaation etsimisessä meren pohjasta.

Dave the DiverDave the Diver
Tämä on mainos:
Dave the DiverDave the Diver

Tarina on yksinkertainen ja hauska. Ääninäyttelyä ei ole, joten turhan usein sitä huomaa vain painavansa nappia dialogin edetessä ilman varsinaista lukemista. Studio MINTROCKET taitaa sarkasmin, itsetietoisuuden ja ironian. Näin seurauksena on melkoisen hienoja hetkiä. Tarinaa on riittävästi, että se kantaa pelin loppuun asti.

Dave the Diver simuloi odotetusti päivän. Sukeltaa voi kahdesti päivässä, ja joka ilta tehdään ruokalista tarjoillen saalis vieraille. Kaikki on pikselistä ja värikästä grafiikkaa. Värikkyys on juurikin tärkeää, ja suurimmaksi osaksi peliä on miellyttävä katsella. The Blue Hole ei kuitenkaan ole niin leimallisen näköinen kuin kehittäjä olisi sen halunnut olevan. Alueen rakennuspalikat erottuvat turhan selkeästi.

Kalastaminen harppuunalla on yksinkertaista. Sillä tähdätään, ammutaan ja usein vaatii useamman väsytysyrityksen, ennen kuin kala on hallussa. Ongelmia esiintyy harvoin. Valita voi ottaa mittaa isommistakin saaliista, kuten haista. Meren pohjassa on niin ikään lisää aseita, happikanistereita ja muita työkaluja hommaa helpottamaan.

Tämä on mainos:
Dave the Diver
Dave the DiverDave the Diver

Joka yö Dave the Diver muuntautuu Diner Dashiksi, ja on palkattava työntekijöitä pitämään ravintola pyörimässä. Itsekin on oltava työn touhussa kaatamassa teetä ja olutta ynnä muuta. Seurauksena on intensiivinen 2-3 minuuttia tarjoilua, eikä moinen ole koskaan tylsää. Lisäksi ruokalistan ruokia voi ajan kanssa päivittää, ja ravintolan sisustuksen voi määritellä itse. Mahdollisuuksia on, ja kestoa on noin 25-30 tuntia.

Sivutehtäviä tekemällä pääsee usein käsiksi tärkeisiin peliä edistäviin asioihin. Esimerkiksi käyttöönsä voi saada kalastusverkkoja, joilla saa kiinni aiempaa pienempää saalista. Ja tällä tavalla kehittäjät viihdyttävät pelaajaa koko ajan uusilla mahdollisuuksilla ja sisällöllä.

Dave the DiverDave the Diver
Dave the DiverDave the Diver

Dave the Diver ei ole se monimutkaisin simulaatiopeli, ja loppua kohti kaavan toistaminen saattaa alkaa kyllästyttämään aivan kuin Stardew Valleyssa konsanaan. Dave the Diver tietää kuitenkin alusta asti mikä onkaan. Luvassa on suositeltava pelikokemus.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Kalastaminen on jännittävää, Diner Dash -ravintolointi on hauskaa, peli tietää mitä haluaa saavuttaen sen
-
Muuttuu lopulta itseään toistavaksi, kenttäsuunnittelu ennalta-arvattavaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä