Suomi
Gamereactor
ennakot
Dead Island 2

Dead Island 2

Dead Island rantautuu mantereelle Enkelten kaupunkiin Yagerin kehittämässä jatko-osassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ensimmäinen Dead Island muistetaan hyviä ideoita sisältävänä, mutta toteutukseltaan rosoisena pelinä. Parhaiten se jäi mieleen shokeeraavasta ensitraileristaan, vaikka itse peli ei sitten tarjonnutkaan yhtä kauheita tunnelmia. Dead Island 2 ei ole alkuperäisen pelin kehittäneen Techlandin käsialaa, vaan asialla on vakavan Spec Ops: The Linen toteuttanut Yager Development. Nyt ollaan kuitenkin täysin erilaisissa tunnelmissa. Luvassa on kirkkaita värejä, hauskoja aseita ja joka puolelle tonneittain roiskuvaa verta.

Testisession yhteydessä haastattelin pelin tuottaja Michael Kempsonia sekä pelisuunnittelija Jörg Friedrichiä. He totesivat, että tunnelmanvaihdos oli paikallaan. Heidän suunnitelmissaan oli tosin aluksi tehdä peli, jossa olisi vakava tunnelma ja tarina. He kirjoittivat jopa ensimmäisen Dead Island -trailerin hengessä kohtauksen, jossa nuorelle naiselle tapahtuu jotain kamalaa. Tunnelma vain vesittyi välittömästi, kun kesken traagisen kohtauksen eräs testaajista ajoi autolla naisen päälle. Tapaus oli kaikkien mielestä hervottoman hauska, ja sen innoittamana kehittäjät miettivät pelin ideaa uudelleen. Johtopäätös oli, että he haluavat suunnitella pelin jonka perimmäisenä ideana on kavereiden kanssa hauskanpito. Peli onkin studion mukaan "maailman pienin MMO", jossa yhdessä pelissä voi olla kerralla mukana kahdeksan pelaajaa. Moninpeli pyörii omilla servereillään ja pyrkii automaattisesti liittymään kavereiden peliin, eikä tuntemattomien kanssa tarvitse halutessaan pelata lainkaan. Seikkailun voi pelata läpi myös yksin, mutta kavereiden kanssa säheltäminen on tietysti hauskempaa.

Pääasiassa yhteistyötä painottavaan peliin on tarkoitus tuoda myös kilpailullisia tapahtumia, mutta näistä ei suostuttu kertomaan vielä tarkemmin. Tavoitteena kuitenkin tulee olemaan palkintojen tavoittelu, eikä pelkästään muiden pelaajien kurmottaminen. Kaikki on kuitenkin kiinni pelaajista itsestään. Tekijät painottivat, että heidän tarkoituksenaan on seurata pelaajien toimia ja lisätä sen mukaan lisää sisältöä ja tapahtumia. Jos monet tykkäävät esimerkiksi lyödä zombeja pesismailalla Hollywood-kyltin yli, niin yksi lisättävä tapahtuma voisi olla tätä noudattava kunnarikilpailu.

Dead Island 2Dead Island 2
Tämä on mainos:

Verkkoroolipelien ideaa mukaillen Dead Island 2 ei tarjoa lineaarista juonta. Pelillä on toki alku, mutta sillä ei ole varsinaista loppua. Tarkoitus on että pelaajat luovat omat tarinansa pelin edetessä omien toimiensa kautta. Esimerkkinä mainittiin baarin puolustaminen, jossa eloonjääneet päättävät pitää juhlat. Ensin sitä täytyy puolustaa zombien hyökkäykseltä, ja jos tässä epäonnistuu, kalmot valtaavat baarin. Tämän jälkeen se täytyy luonnollisesti puhdistaa, laudoittaa uudelleen umpeen ja sen jälkeen bileiden suunnittelu voi alkaa uudelleen. Kaikki tapahtuu tekijöiden mukaan luonnollisesti ja tällaisten yksittäisten tapahtumien kertymät tulevat määrittämään jokaiselle yksilöllisen pelikokemuksen. Maailmassa on myös tiettyjä henkilöitä, jotka sitovat kaikki tapahtumat yhteen. Sitä ei kuitenkaan paljastettu, keitä nämä henkilöt ovat ja mitä he tekevät.

Testaamani koodi oli erittäin varhaisessa vaiheessa. Tapahtumapaikkana oli Los Angelesissa sijaitseva lähiö, jossa oli tutkittavaa parin omakotitalon verran. Kulmilta löytyi myös elektroniikkaliike ja huoltoasema, joista sai kerättyä aseiden päivittämiseen tarvittavaa materiaalia. Pelissä tulee olemaan kolme erillistä aluetta, mutta kahdesta muusta kehittäjät eivät halunneet vielä kertoa.

Pelattavana oli kaksi hahmoluokkaa: hidas ja vahva Berserker sekä vastaavasti nopeampi mutta heikompi Speeder. Lopullisen pelin hahmoluokkia ovat myös etätaistelun ekspertti Hunter sekä muiden tukemiseen keskittyvä Bishop. Jokaisella löytyy useita haarautuvia kykypuita, joiden avulla hahmostaan voi kehittää haluamansa kaltaisen. Lisäksi hahmoilla on käytössään erilaisia erikoishyökkäyksiä.

Varsinainen taistelu toimi liipaisimilla, joista kumpikin toteutti eri hyökkäyksen. Kahden aseen yhtäaikainen käyttö on myös mahdollista kaikkien yhdellä kädellä käytettävien aseiden kesken, joten toiseen käteen voi ottaa tuliaseen ja toiseen vaikka puukon. Tällöin liipaisimet kontrolloivat eri aseita. Taistelu tuntui hyvältä ja kalmoja oli mukava kylmätä kahdella eri aseella. Zombit olivat aggressiivisia ja kertyivät nopeasti suuriksi laumoiksi. Nämä myös reagoivat yksittäisiin osumiin, eivätkä ne lopeta hyökkäystään edes jalkojen tai käsien katkeamiseen.

Tämä on mainos:

Erilaisia zombiluokkia pitäisi olla runsaasti, ja osa niistä on sarjalle täysin uusia. Kalmot kootaan satunnaisesti joka kerta erilaisista palasista, minkä tarkoituksena on synnyttää runsaasti variaatioita. Kehittäjät myös sanoivat, että zombien sukupuoli- ja etniset jakaumat vastaavat hyvin oikean Kalifornian tilannetta. Tämä on heidän mukaansa yksi lukuisista yksityiskohdista, joiden avulla maailmasta on tarkoitus luoda realistisempi.

Dead Island 2 teki positiivisen vaikutuksen, vaikka kyseessä oli vasta aikainen versio. Kohelsimme alueella neljän pelaajan ryhmissä ja kaikilla oli hauskaa. Osa räjäytteli autoja, osa yritti saada peräänsä mahdollisimman suuren joukon kalmoja ja osa tutki pelialueen eri kolkkia. Siinä missä Techland jatkaa synkkää linjaa Dying Lightillaan, vie Yager pelisarjaa enemmän Dead Rising-sarjan suuntaan. Se on selvää, että uudella kehittäjällä on edessään näytön paikka. Onnistuuko humoristinen peli voittamaan tarpeeksi monet puolelleen vai humisevatko serverit autiuttaan, se jää vielä nähtäväksi.

Dead Island 2

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä