Suomi
Gamereactor
arviot
Dead or Alive 5: Last Round

Dead or Alive 5: Last Round

Viidennen osan jo neljäs iteraatio on tasapainoinen kokonaisuus, mutta ei tarjoa paljon uutta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Capcomin tavoin myös Tecmo Koei julkaisee epäsäännöllisin väliajoin uusia osia ja versioita taistelusarjaansa. Dead or Alive 5: Last Round on pelisarjan viidennen edustajan jo neljäs inkarnaatio, joten suuria uudistuksia on turha odottaa. Mukana on toki lukuisia pieniä lisäyksiä ja viilauksia.

Pelin suurin muutos liittyy sen ulkoasuun, sillä mätke näyttää upealta sekä PS4:llä että Xbox Onella. Vaatteet, hiukset ja neitojen vartalot liikkuvat aikaisempaa sulavammin ja ne näyttävät häkellyttävän hienoilta. Esimerkiksi vaateparret likaantuvat ja hiestyvät otteluiden aikana. Tosin osa pukineista bugittaa ajoittain, sillä ne painuvat hahmojen sisään. Tämä on toki ymmärrettävää, sillä jokaisen optimoiminen toimimaan oikein olisi vaatinut hirvittävästi aikaa. Olisin kuitenkin mieluummin valinnut vähemmän erilaisia vaatteita, jotka toimivat realistisesti. Toisaalta taas osa näistä niukoista asuista on suunniteltu selvästi ainoastaan valokuvien räpsimistä ajatellen. Näistä puutteista huolimatta Team Ninja ansaitsee kiitosta ruudunpäivityksestä, joka rullaa silkkisesti 60 kuvataajuudella 1080p:n tarkkuudesta huolimatta.

Taistelujen yksittäiseksi suurimmaksi ongelmaksi nousevat niiden epärealistiset iskut ja osumat. Hahmot tuntuvat höyhenenkevyiltä ja lentävät aivan liian kauas osumien jälkeen. Sarjan pitäisi ottaa oppia Tekkenistä, jossa iskut ja potkut tuntuvat voimakkailta ja taistelijoilla näyttää olevan oikeasti massaa.

Dead or Alive 5: Last RoundDead or Alive 5: Last Round
Tämä on mainos:

En ole koskaan pitänyt mitenkään erityisesti Dead or Alive 5:stä, mutta päivitysten ansiosta Last Round tuntuu selvästi vitosen parhaalta iteraatiolta. Se on alkuperäiseen verrattuna huomattavasti tasapainoisempi kokonaisuus - tosin ainoastaan taistelupeleihin erikoistuneet ekspertit pystyvät huomaamaan kaikki muutokset. Tämä tarkoittaa myös sitä, että pelin aikaisempiin versioihin kyllästyneet eivät varmasti lämpene myöskään Last Roundille.

Netissä pelaamisesta nauttiville tiedossa on sulavia otteluita, eikä suuria ongelmia tullut testissäni vastaan ollenkaan. Tämä ei tule yllätyksenä pelisarjaan tutustuneille, sillä onhan sarja ollut nettikoodinsa puolesta jo jonkin aikaa vähintään hyvällä tasolla. Dead or Alive 5: Last Round ei tästä huolimatta todennäköisesti nouse ihan suurimpia HC-pelaajien suosioon, mutta kasuaalipelaajelle verkkopelit ovat eittämättä mukava kokemus.

Erilaisia taistelijoita löytyy nyt yhteensä 32 kappaletta. Uusia naamoja ovat vanha pomo Raidou sekä koulutyttö Honoka. Viimeksi mainitun taistelutyyli on käytännössä sekoitus muiden hahmojen tuttuja liikkeitä. Tästä syystä hänestä saattaa tulla tulevaisuudessa ammattilaisten suosikki. En osaa kommentoida, onko hän tasapainoinen kokonaisuus, mutta henkilökohtaisesti Honoka tuntui minusta tylsältä lisältä.

Pelistä löytyy siis käytännössä puolitoista uutta hahmoa, 300 avattavaa asua, runsaasti erilaisia tasoja sekä reipas valikoima pelimuotoja. Jos haikailet uuden taistelupelin perään, etkä tahdo odottaa Street Fighterin tai Tekkenin uusinta osaa, kannattaa Dead or Alive 5: Last Roundille antaa mahdollisuus.

Tämä on mainos:
Dead or Alive 5: Last Round
HQ
Dead or Alive 5: Last Round
Dead or Alive 5: Last Round
Dead or Alive 5: Last Round
Dead or Alive 5: Last Round
Dead or Alive 5: Last Round
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tasapaino on kohdallaan, runsaasti sisältöä, nettipelit pyörivät jouhevasti
-
Ei tarjoa uutta sarjaan jo kyllästyneille, Honoka ei ole oikeastaan uusi hahmo
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä