Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Deadpool 2

Deadpool 2

Viihdyttävin supersankarielokuva aikoihin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ensimmäinen Deadpool-filmatisointi vuonna 2016 saavutti ehkä hieman odottamatontakin menestystä. Toiminnallinen elokuva periaatteessa kuolemattomasta rääväsuisesta palkkasoturista nauratti katsojia kautta maailman, joten jatko-osalle oli selvästikin tilausta. Deadpool 2 on erittäin viihdyttävä supersankariraina, jonka tarina onnistuu jopa yllättämään.

Tarinan erilaisten koukeroiden vuoksi on sitä parempi, mitä vähemmän juonesta tietää etukäteen. Tärkeää on oikeastaan se, mitä trailereissakin on nähty. Deadpool (Ryan Reynolds) kokoaa X-Meniä matkien ympärilleen erikoisten supersankarien tiimin, maailma on tietysti uhattuna, ja jostain vielä ilmaantuu pakkaa sotkemaan erikoinen sotilas Cable (Josh Brolin). Hengästyttävästä toiminnasta, vitsejä pursuavasta dialogitykityksestä ja odottamattomista juonenkäänteistä huolimatta elokuva on onnistuttu rytmittämään ja leikkaamaan siten, että tarinaa on kaiken aikaa helppo seurata. Merkittävä osa vitseistä aukeaa paremmin englannin kuin suomen kielellä, vaikka tekstittäjä on tehnyt hyvää työtä siirtäen letkautuksia edes jokseenkin toimivasti suomeksi. Viittauksia populaarikulttuurin eri ilmiöihin viimeisen 50 vuoden ajalta on runsaasti, jolloin elokuvasta saavat eniten irti englantia sujuvasti ymmärtävät valveutuneet nörtit.

Yleensä elokuvissa on osattu toteuttaa hyvin joko ne dialogiin nojaavat rauhalliset osuudet tai toiminnalliset mätkintäpätkät. Hyvin harvoin elokuva onnistuu löytämään tasapainon näiden kahden välillä, ja Deadpool 2 on yksi näistä onnistujista. Toisin sanoen niin rauhallisia suvantovaiheita kuin nopeita toimintajaksojakin kuljettavat eteenpäin hienosti moottoriturpamainen dialogi yhdessä tilanteeseen sopivan leikkauksen kanssa. Ehkä juuri tämä leffan eri osa-alueiden saumaton yhteen pelaaminen tekee kokonaisuudesta niin miellyttävän katsomiskokemuksen.

Lisämateriaaleja on runsaasti, ja niissä käsitellään odotetusti projektin eri vaiheita monestakin eri näkökulmasta. Kaikki lisämateriaalit on tekstitetty suomeksi, ja tavaraa on useamman tunnin verran. Jo itse elokuva onnistui olemaan sen verran hyvä, etten henkilökohtaisesti kokenut erityistä tarvetta lisämateriaalien katsomiselle.

Millään poikkeuksellisen syvällisellä tasolla Deadpool 2 ei katsojaansa puhuttele. Onpahan vain pahuksen viihdyttävä elokuva alusta loppuun.

Tämä on mainos:
Deadpool 2Deadpool 2Deadpool 2Deadpool 2
Photo: IMDb
HQ
Photo: IMDb
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä