Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Death Rally

Death Rally

Legendaarinen Death Rally kurvasi Applen pelikauppaan, ja Matti otti pelin testiin iPhonella ja iPadillä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vanhojen sankarivainajien haudasta nostaminen tuntuu olevan tällä hetkellä iOS:n, Xbox Live Arcaden ja Playstation Networkin ansiosta iso juttu. Nostalgianälkää ruokkivia sarjojen uudelleenkäynnistyksiä on monenlaisia. Suomalaisen Remedyn klassisen räiskintää ja kilpa-ajoa yhdistävä Death Rally kuuluu siihen kastiin, jossa varsin uskollisesti tuodaan vanhus uusin kuorin tähän päivään. Lopputulos on miellyttävä muttei täydellinen.

Death Rallyn ideana on nousta viritetystä kuplavolkkarista ja mitättömyydestä virtaviivaisten kuolemankärryjen ja kuolemattomuuden tasolle. Valitettavan vähälle jäävän tarinankerronnan mukaan laittomasta kilpa-ajosta pidätetty pelaaja palkataan poliisin toimesta savustamaan mystinen "Vastustaja" (The Adversary) esiin nousukasta haastamaan. Etenkin pelin loppu jää kaipaamaan edes pientä tunnustusta "läpäisemisestä". Tämä tapahtuu kisoja voittaen joko ajamalla tai liipasinsormea kurittamalla. Normaalien aseiden kanssa käytävien kilpailuiden lisäksi haastekisoissa kurvataan ilman aseita, vain yhden kierroksen verran ja niin edelleen. Kisan lopuksi ansaitut rahat tuhlataan välittömästi käytetyn auton ja asetyypin parantamiseen. Mitään erillistä pankkitiliä ei kasvateta.

Ikävästi "pomovastustajia" lukuun ottamatta peruspäristelijöitä on riistetty kaikki persoonallisuus tunnusvärejä myöten. Vanhat koirat muistavat varmasti aina punaisella Deliveratorilla paahtaneen Sam Speedin kanssa käydyt väännöt liigan ykköspaikasta. Pomoja on jokaisessa kisassa aina yksi, ja monet ovat tuttuja ihan muista yhteyksistä (mm. Duke Nukem tai Barry Wheeler). Outona asiana eri autojen tehoerot tuntuvat olevan kokonaan kadoksissa, ja loppupuolen väännöissä pakettiauto voi liimautua huippuunsa trimmatun jenkkimuskelin takapuskuriin ongelmitta. Kuminauhatekoälyn ideana on varmasti ollut tehdä varsin lyhyistä kolmen kierroksen kisoista toiminnantäytteisempia, mutta ajamisesta ja edistymisestä se vie hieman terää.

Muita muutoksia löytyy aseistuksesta. Jokaisessa koslassa on nyt yksi perustykki ja yksi kehitettävä erikoisase. Miinat ovat nyt yksi erikoisista, eivätkä täten näyttele enää niin merkittävää osaa. Samalla turbo pärähtää käyntiin suoraan kentästä löytyvistä nitropulloista eikä pelaajan komennuksesta. Molemmat muutokset nakertavat hieman aikaisemman osan taktisuudesta miinakenttineen ja oikea-aikaisine boosteineen.

Tämä on mainos:

Ajettavuus komeissa ympäristöissä on onneksi kohdillaan. Kunhan jarruttomaan yhden "tatin" ohjaukseen tottuu, ajolinjojen hiominen ja tähtäyksen säätäminen käy helposti. Universaalina sovelluksena Death Rally rätisee sekä iPhonella että iPadilla. Erityisesti sulavasti rullaava iPad 2:lle tuunattu isompi versio tekee vaikutuksen ulkoasullaan, joka ei häviä yhtään kotikonsoleiden pikkupelivalikoimille. Eri kentät ovat näyttäviä ja räjähdyksissä potkua. Kuulokkeiden kanssa myös äänimaailma pääsee oikeuksiinsa. Myös televisioon HDMI:n kautta iskettynä kuva näytti skarpilta ja nätiltä, vaikka pelin aikana hivenen töksähtelikin. Pidemmän HDMI-piuhan kera television kautta pelaaminen onnistuisi helposti.

Pirullisen nätti mutta syvyyttään menettänyt Death Rally on puutteineenkin oivallinen lisä iOS-pelihyllyyn. Etenkin jos vanha peli ei herätä sen kummempia värinöitä, tämä 2011-versio pieksee helposti suurimman osan AppStoren päristelyautopeleistä. Veteraanit jäänevät haikailemaan muutamien asioiden perään, mutta saavat varmasti iloa irti laadukkaan toteutuksen ja ajan kultaamien muistojen yhdistelmästä. Alkuperäinen PC-versio löytyy muuten Remedyn sivuilta ilmaiseksi.

Death Rally
Death Rally
Tämä on mainos:
Death Rally
Death Rally
Death Rally
Death Rally
Death Rally
Death Rally
Death Rally
Death Rally
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Se on Death Rally! Näyttävä.
-
Yksinkertaistukset. Draamallisesti karu.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Death RallyScore

Death Rally

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Legendaarinen Death Rally kurvasi Applen pelikauppaan, ja Matti otti pelin testiin iPhonella ja iPadillä.Ladataan seuraavaa sisältöä