Suomi
Gamereactor
arviot
Death Stranding

Death Stranding (PC)

Hideo Kojiman seikkailu on tehnyt siirtymän PS4:ltä PC:lle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Death Stranding on peli, josta jotkut nauttivat suuresti, ja toiset taas eivät lainkaan. Jos peli vaikuttaa omalta jutulta, kannattaa se silloin katsastaa. PS4-version arvion voi lukea täältä.

Death Stranding on saatu PC:lle, ja edelleen päähenkilönä nähdään Sam Porter Bridges. Hän kulkee ristiin rastiin erämaassa, eikä juuri muuta Yhdysvalloista olekaan jäljellä. Mies kuljettaa paketteja paikasta toiseen pyrkien näin pitämään sivilisaation rippeet yhteydessä toinen toisiinsa.

Death Stranding
Tämä on mainos:

Death Stranding on parhaimmillaan PC:llä, jos vain oma tehomasiina pystyy hyödyn irti ottamaan. PC-versiossa on mukana myös valokuvien ottamista varten Photo Mode, ja tuki ultra-wide-monitorille. DLSS 2.0 -tuki tuottaa selvän parannuksen tekniseen suoriutumiseen.

PC-pelaajille on tarjolla yhteistä sisältöä Valven kanssa, sillä luvassa on Portalista innoittuneita kuutioita ympäri pelimaailmaa. Näitä ylimääräisiä tehtäviä tekemällä saa uusia esineitä, kuten päälle puettavan headcrabin ja Freemanesque-lasit. Moinen on kiva lisä, mutta ei tokikaan yksistään oikeuta pelin ostamista PC:lle.

HQ

Death Stranding on kummallinen peli, mutta minä pidin siitä. Maailma on kaunis katsella jopa siinä määrin, että välillä vain pysähdyin maisemia ihmettelemään. Jotkut yksityiskohdat ovat erittäin vaikuttavia, kunhan niitä vain malttaa katseellaan etsiä.

Tämä on mainos:

Eteneminen on varsinkin alussa sanalla sanoen hidasta, ja pelaamisella on runsaasti yhteisiä piirteitä simulaatioiden kanssa. Kulkua tasapainotetaan kahdella hiiren napilla, eikä liian nopeasti saa liikkua suurien kantamuksien kera vedestä nyt puhumattakaan.

Liikkumiseen liittyvät pelimekaniikat tuntuvat alussa liiallisilta, mutta hiiri ja näppäimistö toimivat kuitenkin hyvin PC:llä. On silti sanottava, että peli on selvästi suunniteltu konsoliohjaus mielessä. Siksi peli kannattaa kokea nimenomaan perinteisellä ohjaimella, jos sellaisen on hankkinut.

Samia esittää Norman Reedus, joka muistetaan parhaiten The Walking Dead -sarjan Darylina. Reedus esittää eristäytyvää Samia hyvin, ja liikeanimaatiot on toteutettu mahtavasti. Ihan fotorealistista se ei ole, mutta melkein. Pelin alussa tavataan myös tohtori Deadman, jota esittää Guillermo Del Toro.

Death Stranding

Death Stranding on selvästi tekijänsä Hideo Kojiman intohimoprojekti. Peli on hyvä, mutta sen käynnistymisessä menee oma aikansa. Kaikki näyttää ja kuulostaa upealta, mutta pelimekaniikan sisäistämiseen menee oma aikansa. Lisäksi tarinassa on paljon todella kummallisia käänteitä, joskin moisia osaa jo odottaa Kojiman peleiltä. Sitä paitsi peli tuntuu monellakin tavalla Hollywood-elokuvalta.

Kokonaisuutena siis Death Stranding on nautittava kokemus. Alku on hidas, mutta kyllä se siitä lähtee.

HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Näyttää hyvältä, tarina, elokuvalliset elementit
-
Rytmitys on hidas, ei sovi kaikille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Death StrandingScore

Death Stranding

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Tulevaisuuden lähettipalvelu luo yhteyksiä elämän ja kuoleman välille.Ladataan seuraavaa sisältöä