Suomi
Gamereactor
arviot
Deliver Us Mars

Deliver Us Mars onnistuu monella osa-alueella

KeokeN Interactiven tieteisseikkailu onnistuu kohtuullisesti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Deliver Us Mars on jatko-osa vuoden 2018 pelille Deliver Us the Moon. Ajallisesti jatko sijoittuu kymmenen vuotta myöhäisempään aikaan, mutta ensimmäisen pelin tapahtumista ei tarvitse olla ennakkoon perillä. Deliver Us Mars kuuluu niiden jatko-osien joukkoon, joiden pariin on helppo sukeltaa ilman ennakkotietoja. KeoKeN Interactiven luoma tulevaisuus näyttää synkältä.

Deliver Us Mars

Lähitulevaisuudessa maailma on kuolemassa ihmisten toiminnan vuoksi. Ajatus pelille ei siis ole uusi, mutta Deliver Us Mars pohjaa tarinansa mukavalla tavalla realismiin, ja tämän huomaa ihan pelattavuudessakin. Esimerkiksi raketin laukaisu ei ole ihan niin helppoa, sillä kaikenlaista on otettava huomioon ennen ison punaisen napin painamista. Missään vaiheessa pelaaminen ei kuitenkaan ole tylsää, vaan päinvastoin lisää eläytymistä.

Uusi päähenkilö Kathy toimii vahvasti ankkurina uudessa tarinassa. Henkilöhahmo on hyvin käsikirjoitettu, eikä mukana ole selkeää hyvää ja huonoa valintaa. Peli paneutuu sekä Marsin tapahtumiin että Kathyn henkilöhistoriaan, joten pelaajalla on tuplasti kiinnostusta seurata tarinaa eteenpäin.

Tämä on mainos:

Deliver Us Mars on lineaarinen peli, jonka loppuun pääsee noin kahdeksassa tunnissa. Alkupuoliskolla mysteerit pitävät pelaajan kiireisenä ja kiinnostuneena, ja tarina on rytmitetty onnistuneesti. Juoni etenee riittävän nopeasti ilman tunnetta turhasta kiirehtimisestä. Hitaampiakin jaksoja on, joiden aikana opitaan enemmän henkilöhahmoista ja heidän keskinäisistä suhteistaan.

Deliver Us MarsDeliver Us Mars
Deliver Us Mars

Deliver Us Mars menettää kuitenkin otteensa loppua kohti, ja toteutus tuntuu kiirehdityltä. Viimeinen tunti on kuin siihen olisi ahdettu kolmen tunnin edestä asiaa, ja loppu koittaa liian äkkiä. Pettymyksestä ei voida puhua, mutta parempaankin olisi pitänyt pystyä.

Tämä on mainos:

Tarinan ohella Deliver Us Mars laittaa pelaajan ratkomaan pulmia, joissa yleensä yhdistellään asioita tai liikutaan ympäristössä. Pääasiassa pulmat ovat onnistuneita, mutta loppua kohti ne alkavat tuntua liian samanlaisilta toistensa kanssa. Kiipeileminen on aluksi vaikeaa ja turhauttavaa varsinkin hiirellä ja näppäimistöllä, mutta kun ohjaukseen tottuu, alkaa homma toimia. Kiipeily ei koskaan ole nautinto, mutta se on siedettävää.

Kiipeilyjaksoista miellyttävämpiä tekevät pelit ympäristöt. Deliver Us Mars näyttää hyvältä aina kuolevasta Maasta Marsiin saakka. Harmillisesti hahmomallinnus ei ole yhtä laadukasta. Päähenkilöitä tämä ei koske, mutta muut ovat häiritsevän näköisiä. Onneksi ääninäyttely ja dialogi ovat onnistuneita.

Deliver Us Mars
Deliver Us Mars

Deliver Us Mars tekee paljon asioita oikein. Tarina on suurimmaksi osaksi kerrottu hyvin asiansa osaavilla ääninäyttelijöillä. Pelattavuus on toimivaa, ja ympäristöt näyttäviä. Pelissä on kuitenkin osa-alueita, jotka eivät ole yhtä onnistuneita kuin toiset.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hyvin kerrottu tarina, ääninäyttely, pelattavuus
-
Hahmomallinnus, kiirehditty loppuratkaisu, itseään toistavat pulmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä