Suomi
Gamereactor
laitearviot

Denon Perl Pro tarjoaa laatua

Denon tekee äänestä korkearesoluutioista ja yksilöityä, ja hyvältähän se kuulostaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Harvat edes kalliit nappikuulokkeet tukevat sellaista kuin AptX HD. Ajoittain sitä silti yllättyy positiivisesti, sillä kaksi vuotta julkistuksen jälkeen on aika jonkinlaiselle läpimurrolle.

HQ

Denon Perl Pro tukee AptX HD:ta, ja lisäksi vielä AptX Losslessia. Luvassa on siis 1,2 Mbps bitrate eli selvästi enemmän kuin LDAC:n 990 Kbps. Taso on melkein sama kuin CD:llä eli 16-bit/44,1 kHz. Musiikkia voi kuunnella 24-bitillä, joka tasolla 192 kHz vaatii 9,2 Mbps. Matkaa siis on vielä, mutta parempi kuin ei mitään. Tavallisella AptX:llä AAC ja SBC ovat noin 350 Kbps tai vähemmän, mikä on melkein 30 kertaa korkeampi bitrate, ja sen kuulee.

Nappikuulokkeet ovat ulkoisesti melko odotetut, joskin ne on päällystetty isolla Denonin logolla. Pienempikin olisi riittänyt.

Mutta entä sitten se yksilöity ääni, Denon Sound Master Tuning eli ennen Masimo Adaptive Acoustic Technology (AAT) eli ennen Nura? Denon Perlit näyttävät hyvin samalta kuin alkuperäiset Nura Truebudsit. Teknologia lähettää ääniaaltoja korvaan, ja takaisin heijastuneista sitten päätellään, miten korva kuulee. Näin sitten säädetään ääntä. Itse olen hyvin herkkä bassolle ja jokseenkin herkkä diskantille. Olen käynyt vain kerran kuulomittauksessa, mutta kuulen edelleen yli 20 kHz.

Sovellus vaatii käyttäjätilin luomisen kaikkine sisäänkirjautumisineen. Onko tämä todellakin tarpeellista? Joka tapauksessa sovellus on melkoisen hyvä ja helppokäyttöinen. Akku kestää ainoastaan kahdeksan tuntia, ja jos kotelon lataus lasketaan mukaan niin 32 tuntia lisää. Spatial Audion hoitaa Diracin Virtuo. Joidenkin mielestä Dolby Atmos olisi parempi, mutta en ymmärrä moista.

Tämä on mainos:

Laite on IPX4-sertifioitu, painoa on 8,6 g kappale, kussakin on kolme mikrofonia unohtamatta luujohdinsensoria. Liikkuva osa eli vähän kuin kaiutin on kolminkertaisella titaanilla vuorattu. Istuminen hoidetaan neljällä erilaisella koolla. Tavallisesti ne niin sanotut normaalikokoiset istuvat aivan hyvin, mutta nyt kannattaa varautua kokeilemaan eri vaihtoehtoja. Nappikuulokkeiden kotelossa on mukana langaton lataus.

Hintaa kokonaisuudella on noin 350 euroa. Äänenlaatu ja melunvaimennus ovat hintansa arvoiset. Jos siis hieman kummallinen muotoilu ja istuvuuden kanssa säätäminen eivät haittaa, on tässä parasta tarjolla. Siihen sovellukseen ei kuitenkaan kannata kirjautua.

Denon Perl Pro
Denon Perl Pro
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä