Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Devil May Cry 5

Devil May Cry 5: Special Edition

Capcomin ensimmäinen uuden konsolisukupolven esitys ei välttämättä ole sellainen kuin mitä ihmiset siltä odottavat.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Aidosti uuden konsolisukupolven pelejä odottaneet ovat varmaankin jo aikoja sitten ruksineet Devil May Cry 5: Special Editionin pois listaltaan. Kyseessähän on vain vanhan pelin remasterointi. Capcom on silti tehnyt hyvää työtä tehdäkseen tästä versiosta vetoavan.

Devil May Cry 5 oli hieno paluu sarjalle. Tarina onnistui vetoamaan, ja kolme pelattavaa päähenkilöä olivat hyviä. Ja jokaisella oli vieläpä oma taistelutyylinsä. En ollut pelin jälkipuoliskon suuri ystävä kenttäsuunnittelun osalta (tylsä ja itseään toistava), mutta silti Capcom osasi ottaa ilon irti RE Enginesta. Tuloksena oli laadukas pelikokemus, jossa hyökkäysyhdistelmien opettelulla oli todella merkitystä.

Marraskuu 2020 on täällä, ja Playstation 5:n ja Xbox Series X:n aikakausi on alkanut. Ihmiset kaipasivat Vergilia pelattavaksi hahmoksi, ja viimeinkin näin on tapahtunut. Luvassa on omanlaisensa kakkostarina päätarinan kylkeen, sillä Vergilillä voi pelata kokonaan pääpelistä erillään. Mukana on joitakin uusia välivideoita, mutta muuten videot loistavat poissaolollaan. Olisi luullut Capcomin käyttäneen tilaisuutta hyväkseen, mutta niin ei ole tehty. Sen sijaan pelaaja saa pitää orbit, terveyspalkkinsa ja Devil trigger -edistyksen pääpelistä.

HQ
Tämä on mainos:

Vergilillä pelaaminen ei ole helppoa. Vahvuutta on, mutta väistäminen vaatii ajoitusta ja tilaa. Käytössä ovat Yamato- ja Mirage Edge -miekat ja Beowulf-hanskat, eli täydellinen kokoelma niin lähietäisyyden kuin kauempaakin tapahtuvaan tappeluun. Aseiden ketjuttaminen on keskeistä tavoiteltaessa SSS-arvosanaa, joka on Devil May Cry -peleissä aina tärkeintä. Vergilin Demon-muoto on miekkaa käyttelevä V:n kaksoisolento, jolla on kykynä kutsua V:n petoja. V:n taistelutyyli ei ollut se tykätyin emopelissä, joten se on nyt melkein hyödytön. Toisaalta Demon-muodolla tappeleminen on tehokasta, ja samalla pelaajaa suojaavaa. Peruspelissä on edelleen pelattava Capcomin määrittämällä hahmolla tarinan kussakin vaiheessa.

Vergil on tulossa tavalliseen Devil May Cry 5 -peliin päivityksenä, joten miksi hankkia se uuden sukupolven versio? Special Edition on hyvä esimerkki siitä, mitä uuden sukupolven peliltä on lupa odottaa. Mukana on useita grafiikka-asetuksia, joista useimmat rullaavat hyvin Playstation 5:llä. Minulle se paras valinta oli 1080p + 60 fps ray tracingin kera. Näin visuaalinen loisto oli huomattava, mutta pelaaminen silti sujuvaa.

4K-televisioita varten mukana on mahdollisuus laittaa maksimigrafiikat, mutta silloin ruudunpäivitys tippuu lukemaan 30 fps. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ray tracing tuo mukaan niin paljon paremman näkymän verrattuna 4K-kuvaan ilman ray tracingia. Toisaalta valittavana on myös 120 fps, mutta monitorini ei kykene sellaista tasoa saavuttamaan.

Playstation 5:n DualSense-ohjainta ei hyödynnetä, mikä on toisaalta odotettavissakin remasteroidussa pelissä. Haptinen värinä tuntuu aivan samalta kuin perinteinen HD-värinä, ja adaptiiviset liipaisimet reagoivat Neron miekkaan. On silti hyvä asia, ettei näitä toimintoja ole sidottu tärkeisiin pelitapahtumiin.

Tämä on mainos:
Devil May Cry 5Devil May Cry 5

Vergilin ohella uutta sisältöä on muutakin, kuten Devil May Cry'n musou eli Legendary Dark Knight -pelimuoto. Ruudulla on vihollisia huimia määriä alusta asti. Pahiksien kestävyys ja käyttäytyminen eivät ole erityisen monipuolisia, mutta piiritetyksi joutuminen vaikeuttaa tavallisten iskuyhdistelmien suoritusta. Toisaalta luvassa on ennätysmäisiä tuloksia muuten. Bloody Palace -pelimuoto on niin ikään mukana, ja siellä on hyvä harjoitella punaisia orbeja keräten.

Capcomin ensiaskel uuteen konsolisukupolveen on turvallinen. Devil May Cry 5 oli peli, jossa oli paljon parantamisen varaa. Tämän parannuksen Special Edition juuri tekee. Uudet pelilliset lisäykset yhdessä visuaalisten parannuksien kanssa tekevät tästä nimikkeen, jota kannattaa harkita uuden konsolipolven alkaessa.

Devil May Cry 5Devil May Cry 5
Devil May Cry 5
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Täydellistä liikkeiden ketjuttamista, uusi pelattava hahmo, selkeät visuaaliset parannukset, Legendary Dark Knight on se todellinen testi
-
Jälkipuoliskon kenttäsuunnittelu on tylsää, ruudunpäivitys ei pysy tasaisena
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä