Suomi
Gamereactor
arviot
Dirt Rally 2.0

Dirt Rally 2.0

Ei ihan kaikkien aikojen paras rallisimulaattori

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Dirt Rally oli uhkapeli studiolle, joka oli luonut nimensä kevyen arcade-rallin ja semi-simuloinnin välimaastossa taiteilevilla peleillä. Dirt Rally oli erikoista asfalttifysiikkaa lukuun ottamatta haastava kovan luokan rallisimulaattori. Codemaster julkaisi Dirt Rallyn juuri oikeaan aikaan, ja peli menestyi. Fanien ohella saavutettiin myös hieman satunnaisempaakin yleisöä.

Jatko-osassa Dirt Rally 2.0 minua häiritsee eniten Codemastersin kyvyttömyys löytää riittävästi vaihtelua ja sujuvuutta peliin. Esimerkiksi Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen radat ovat liian hitaita vauhdin tunteen osalta. Tämä taas johtuu ajoradan kapeudesta ja runsaista mutkista.

Markkinoinnin osalta yksi hehkutetuista ominaisuuksista on ollut säätila ja sen vaikutus ajoratoihin. Paperilla ajamisen muuttuminen sään mukaan kuulostaa kyllä hyvältä. Graafisesti säätehosteet ovat hyvän näköisiä, mutta ne eivät lisää mukaan mitään erityistä. On liian selvää, ettei Dirt Rally 2.0:ssa ole riittävästi uutta sisältöä muutenkaan.

Ajofysiikan osalta paljoakaan ei ole muuttunut sitten ensimmäisen pelin. Renkaissa on hieman vähemmän pitoa kuin ennen, jolloin auto luisuu tiellä enemmän kuin ennen. Tuntuma on kuin peräpää luisuisi epävakaammin ja vaikeammin ennustettavasti. Tämä aiheuttaa turhaa jännitystä varsinkin pitkissä mutkissa. Ohjaustuntuman ongelma on, että se tuntuu siltä kuin auto leijuisi hieman maanpinnan yläpuolella.

Tämä on mainos:
Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0

Autovalikoiman osalta mukana on enemmän ajokkeja. Mukana on Aston Martinia, Mustangia, Camaroa ja muita urheiluautoja, joiden lisääminen tällaiseen peliin tuntuu hyvin oudolta. Olisin toivonut Codemastersin keskittyvän tarkoituksenmukaisiin lisäyksiin eli oikeisiin ralliautoihin.

Graafisesti Dirt Rally 2.0 näyttää hyvältä lukuun ottamatta joitakin sadetehosteita ja hieman liikaa arcade-peleistä muistuttavaa ajonäkymää eli HUDia. Hyvin toimii myös kartturina oleva Phil Mills. Ääni vain kuulostaa aina kaikessa rauhassa hiljaisessa studiossa äänitetyltä sen sijaan, että puhe kuuluisi kovaa vauhtia ajavan ralliauton sisältä.

Dirt Rally 2.0 ei siis ole viimeisen päälle kaunis ja aidosti realistinen. Lisäksi siitä puuttuvat ainakin Ruotsi, Suomi, Kreikka ja Monte Carlo. Näin ollen kokonaisuus jää pettymykseksi, vaikka pelissä hyviä ominaisuuksia onkin. Rattituki toimii, mutta ei erityisen hyvin. Eikä VR-tukea ole lainkaan. On kuitenkin muistettava, että valtaosa teknisistä ongelmista varmasti korjataan ajan kuluessa.

Tämä on mainos:
Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0
Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0
Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0
Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0Dirt Rally 2.0
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Näpsäkkä grafiikka, yksityiskohtainen rengasfysiikka, hyvä ohjaus peliohjaimella, hyvä valikoima erilaisia autoja, lyhyet latausajat, hyvä äänimaailma
-
Vaihtelun puute radoissa, asfalttifysiikka on ongelmallinen, Ruotsi, Suomi, Kreikka ja Monte Carlo puuttuvat, uninen kartturi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä