Suomi
Gamereactor
ennakot
Disney Infinity 3.0: Play Without Limits

Disney Infinity 3.0: Play Without Limits

Matkustin Lontooseen tutustumaan Disneyn uusimman pelejä ja leluja yhdistävään viihdepakettiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Star Wars liittyy vihdoin osaksi Infinity-kokemusta, mutta Disney ei pelkästään tyydy tähän. Disney Infinity 3.0: Play Without Limits sisältää lukuisia muita uusia pelisettejä, teknisiä uudistuksia ja hahmoja, joiden ansiosta kokonaisuuden luvataan olevan laajin Infinity-peli tähän asti.

Jo pelkkä Star Wars -hahmojen lisääminen ennestään Disney Infinity -pelikokonaisuuteen luulisi riittävän myyntivaltiksi. Disney lisää vettä myllyyn vielä kahdella erillisellä Star Wars -pelisetillä. Ennakkotilaisuudessa Infinityn tuottajat, John Blackburn ja John Vignocchi, vannoivat pelin olevan Disneyn kattavin ja paras interaktiivinen lelulaatikko koskaan. Star Warsin lisäksi mainitaan muun muassa uuteen Pixarin Inside Out -elokuvaan liittyvä seikkailu, uudistettu Toy Box -pelimuoto, kaahailuun painottuva minipeli sekä läjäpäin uusia hahmoja myös Marvelin tallista. Kaikki on tuottajien mukaan luotu parhaalla mahdollisella laadulla, ja siitä kielii esittelytiloissa nähdyt Disney, Marvel ja Star Wars -hahmot, jotka kieltämättä menisivät keräiltävistä figuureista.

Ensimmäisestä kahdesta Disney Infinitystä vastannut Avalanche Software on tällä kertaa saanut apua muilta kehitystiimeiltä pelin eri osa-alueisiin, olipa kyseessä taistelua, autoilua, lentelyä tai seikkailua. Valtavan ja kunnianhimoisen paketin jakaminen tuntuu fiksulta päätökseltä.

Disney Infinity 3.0: Play Without LimitsDisney Infinity 3.0: Play Without LimitsDisney Infinity 3.0: Play Without LimitsDisney Infinity 3.0: Play Without Limits
Rise Against the Empire Plays Set
Tämä on mainos:

Suureksi Star Wars faniksi tunnustautuva Studio Gobon Development Director Tom Williams ylpeilee kunniasta kehittää alkuperäiseen Star Wars -trilogiaan sijoittuva pelisetti. Lapsuuden leikkien pohjalta syntynyt Star Wars: Rise Against the Empire vie ikoniset hahmot Luke Skywalkerin, Prinsessa Leian, Han Solon, Chewbaccan ja Darth Vaderin seikkailemaan elokuvista tutuille planeetoille. Erilaisia kulkuneuvoja hyödyntäen paikkojen tutkiminen vaikutti erittäin miellyttävältä. LucasArtsin yhteistyössä tehty osuus tarjoaa esimerkiksi mahdollisuuden ratsastaa Banthalla Sarlaccin reunoilla!

Muun muassa DmC: Devil May Cry -pelistä tuttu Ninja Theory saattaa tuntua oudolle valinnalle kehittämään kokoperheen Disney peliä. Pääsuunnittelija Stephen Stanyon myönsikin, että he pääsivät mukaan laadukkaan taistelumekaniikkatietämyksensä ansiosta. Heidän vastuukseen jäi juuri taistelumekaniikan uusiminen sekä Kloonisotiin sijoittuva Star Wars: Twilight of the Republic -pelisetti. Ahsoka Tano, Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Yoda ja Darth Maul harjaannuttavat taitojaan eeppisissä valosapelimittelöissä ja Voiman käytössä ympäri galaksia. Yhden napin käyttöön pohjautuva taistelujärjestelmä pitäisi tarjota iloa ja haastetta kaiken ikäisille. Tätä pääsin myös itse todistamaan heitellessäni ja silputessani vihollisia pitkin seiniä. Potentiaalia viihdyttävään nujakointiin oli mukana runsaasti.

Pääpelin lisäksi Avalanche Softwaren on kehittänyt myös Inside Out -pelisetin. Pixarin uutuuselokuvan jälkimaisemiin sijoittuva juoni tarjoaa sekä kaksi- että kolmiulotteista tasoloikkaa. Varhaisessa kehitysvaiheessa olevat kentät näyttivät vielä kovin tyhjiltä, joten lisäpaketin lopputuloksesta on vaikea sanoa tässä vaiheessa mitään. Videopätkät ja maininnat kahden pelaajan yhteistyötilasta kenttien ongelmaratkaisuun kuitenkin lupailivat hyvää.

Toy Box Speedway vie pelaajat kaahauskilpailuihin kaikilla Infinityssä tarjolla olevilla hahmoilla. Tämä pelin osuus lainaa vahvasti Mario Kartista, jonka tekijät mainitsivatkin avoimesti. Sumo Digitalin edustaja Sean Millard kertoi olleensa entuudestaan Disney Infinity -fani, joten yhteistyö sujui luonnollisesti. Ajomekaniikka temppuineen ja aseineen kuulosti lupaavalta. Yllätyksekseni temput suoritetaan portaittain, joten yksi ohjaimen tatin nykäisy pyöräyttää auton yhden kokonaisen kierroksen ympäri. Tämä aiheutti useita kaatumisia ja epäonnistumisia tottumattomalle pelaajalle. Hahmojen väliset erot on kuitenkin jätetty pois, ja jokainen hahmo on tasavertainen keskenään. Kaikki pääsevät siten kisailemaan juuri haluamallaan hahmolla.

Tämä on mainos:

Fyysisten figuureiden ja muiden uutuuksien lisäksi Disney Infinity 3.0 antaa pelaajalle vapaat kädet luoda pelejä. Disney Interactiven Brian Nelson mainitsi, että lelulaatikkomoodista on poistettu hämmennystä herättäneet lukuisat tekstitutoriaalit ja tilalle on tehty selkeä visuaalinen opastus. Käyttöliittymä perustuu nyt täysin lelujen toimintaa, joten esimerkiksi yksi vaihtoehto pysäyttää AT-AT Hoth -planeetalla on ottaa siitä yksinkertaisesti patterit pois.

Jo pelkästään näin monen uuden pelisetin julkaiseminen on kunnianhimoinen tavoite Disneyltä. Uusia hahmoja ja pelattavaa on niin julmetusti, ettei voi tehdä muuta kuin nostaa hattua. Disney Infinity 3.0:n esittelytilaisuus teki lähtemättömän vaikutuksen skaalallaan ja monipuolisuudellaan. Kovasta panostuksesta ja huikeasta laadusta huolimatta tulevalle aloituspaketille luvataan aikaisempaa halvempaa hintalappua, joten uskon, etten ole ainoa, joka odottaa leikkimään pääsyä ensi syksynä.

Disney Infinity 3.0: Play Without Limits
HQ
HQ
Disney Infinity 3.0: Play Without Limits
Disney Infinity 3.0: Play Without Limits
Disney Infinity 3.0: Play Without Limits
Disney Infinity 3.0: Play Without Limits
Disney Infinity 3.0: Play Without Limits
Disney Infinity 3.0: Play Without Limits
Disney Infinity 3.0: Play Without Limits
Disney Infinity 3.0: Play Without Limits

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Disney Infinity 3.0: Marvel BattlegroundsScore

Disney Infinity 3.0: Marvel Battlegrounds

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Disneyn ja sarjakuvajulkaisija Marvelin yhteiselo on käynnistynyt jo aiemmin, ja jatkoa seuraa nyt Infinity 3.0 -alustalla. Perinteisten juonellisten kampanjoiden sijaan luvassa on sen sijaan jotain hieman erilaista.Ladataan seuraavaa sisältöä