Suomi
Gamereactor
arviot
Disney Speedstorm

Disney Speedstorm pettää odotukset Early Access -vaiheessaan

Gameloft on luonut laimean rahankeruuversion Mario Kart 8 -pelistä, ja se ei tee vaikutusta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Gameloftin kartig-ajopelillä Disney Speedstorm oli potentiaalia olla hyvä jo heti Early Access -vaiheessaan. Mutta vain oli.

Suurin piirtein kaikilla animaatiohahmoilla on nykyisin oma Mario Kartin kaltainen ajopelinsä. Little Big Planet Karting, Star Wars: Super Bombad Racing, Sonic Team Racing, Crash Nitro Racing, Kartrider ja Warped Kart Racers vain muutamia mainitakseni on jo saatu maailmalle. Nyt on Disneyn vuoro.

Disney SpeedstormDisney Speedstorm
Tämä on mainos:

Gameloft on kokenut studio, joka on kehittänyt melkein yksinomaan ajopelejä mobiililaitteille. Disney Speedstorm lainaa pelimekaniikkansa suurimmaksi osaksi Asphalt 9: Legendsista ja tekee radoista pienempiä. Lopputuloksena on eräänlainen yhdistelmä F-Zeroa ja Mario Kartia.

Lähtökohta on täysin samanlainen kuin Mario Kartissa. Kahdeksan kuskia kukin omassa ajokissaan ajavat ympäri lyhyitä ratoja, joiden teema on aina Disneystä tuttu. Neljässä paikassa pitkin rataa on laatikoita, joihin ajamalla saa käyttöönsä aseita ja muita lisäkeinoja. Tietenkin on ajettava nopeasti ja hankaloitettava kanssapelaajien urakkaa. Gameloft on lainannut suoraan pelistä Mario Kart 8 luisuilun eli driftaamisen ja mahdollisuuden ajaa välillä seinillä.

Erona Mario Kartiin on, että Disney Speedstorm on free-to-play, ja suunniteltu live service mielessä. Näin ollen kaikki maksaa rahaa eikä mitään ole auki peliä aloittaessa. Mikki Hiiri on pelattavissa, ja kaikki muu on saatava auki joko pelaamalla tai oikealla rahalla.

Disney SpeedstormDisney Speedstorm
Tämä on mainos:

70% luvatuista Disney-hahmoista puuttuu ainakin toistaiseksi, ja nämä saatetaan linjoille ajan kanssa eri "kausien" aikana. Tällainen järjestely alkaa minulle jo riittää, sillä en halua pelata yhdeksää tuntia vain Hessulla.

Pelin tuntuma ei ole hyvä. Fysiikkamallinnus on kauhea ja aina tuntuu siltä kuin auto leijuisi kaksi senttiä maanpinnan yläpuolella. Luisuttelu on liian yksinkertainen, ja näin ajaminen on tylsää. Radoissa ei ole vetovoimaa, vaihtelevuutta tai muutakaan hauskaa, kuten Mario Kart 8:ssa. Disney Speedstorm on myös liian hidas kahdessa ensimmäisessä luokassa. Tuntuu kuin jarrut olisivat koko ajan puoliksi pohjassa, ja se on turhauttavaa.

Peli ei edes näytä hyvältä. Disneyn värikästä ja persoonallista maailmaa ei missään nimessä tavoiteta, sillä kaikki on liian harmaata ja persoonatonta. Esimerkiksi Jack Sparrow ja Kaunotar ja hirviö -elokuvan Belle näyttävät huonoilta Disney Infinity -versioilta. Ja kun pohjalla on mobiilipelaamisen grafiikkateknologia, ei ilolle ole aihetta. Nintendo Switchillä ruudunpäivitys takkuaa todella pahasti, joten Disney Speedstorm on melkein pelikelvoton Nintendon laitteella.

Disney Speedstorm

Halusin niin kovasti Disney Speedstormin olevan sitä, mitä Mario Kart 8: Deluxe, Sonic Team Racing ja Crash Nitro Racing ovat, mutta kun ei niin ei. Disney Speedstorm on sieluton, mielikuvitukseton ja typerä suunnittelunsa puolesta. Gameloft ja Disney haluavat selvästi vain nopeasti tienata vähän rahaa. Kahdeksanvuotias poikani lähti huoneesta kolmen matsin jälkeen, ja se kertoo kaiken tarpeellisen.

04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
Mukava musiikki, hyvä esillepano
-
Tylsä pelimekaniikka, liian hidas, persoonaton, varsin ruma
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä