Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Divergent

Divergent

Luokkajakoinen utopia on kuin sen sisältämät teinit, kaunista katsoa mutta tylsä seurata.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Maailman harmonian säilyttämiseksi sen asukkaat on jaettu viiteen toiminnalliseen ryhmään ominaisuustestien avustuksella. Tiukkaa jakosysteemiä arvostelevan Trisin (Shailene Woodley) testitulos on epäselvä, mikä leimaa hänet uhaksi "täydelliselle" järjestelmälle. Valitsemansa ryhmän sisältä Trissille selviää uhkan tulevan aivan muualta, ja hänen salaisuutensa voi olla avain yhteiskunnan pelastukseen.

HQ

Tarinan historiaa ja nykyistä tilaa on selvästi mietitty, mikä tekee elokuvamaailmasta uskottavan oloisen. Kerronta kuitenkin horjuu lähes pakahduttavan pitkän pohjustuksen alla. Yli kaksi tuntisen kestonsa aikana elokuva jaarittelee luokkalajittelua niin kauan, ettei aikaa jää tämän lisäksi kuin liian pitkään harjoittelumontaasiin ja hyvin pikaiseen suoraan loppuratkaisuun vievään käänteeseen. Koska tarinan toinen näytös on jätetty kokonaan pois, elokuva on samanaikaisesti turruttavan pitkä ja hätäisen nopea.

Elokuvagenren huomioiden on nuorten näyttelijätulokkaiden välillä nähtävissä tyypillisen sujuvaa kemiaa. Efektien kanssa silmäkarkin tittelistä taisteleva, kauriin silmät omaava Shailene Woodley ihastuttaa pehmeällä mutta itsevarmalla olemuksellaan. Miespääosa Theo James vastaa tähän ehkä hiukan liian vakavalla yrmyilyllä, mutta hänen timmi ja tyylikkäästi tatuoitu vartalonsa saa varmasti kohdeyleisön posket punoittamaan. Vaikka Woodley tuntuu kiusallisesti sakkolihalta Jamesin kainalossa, on parin väliltä kuitenkin aistittavissa sitä ihqua teini-ihastusta. Oscarilla palkittu Kate Winslet ei ole täysin omassa elementissään ryhmänsä johtajana, joka näkyy hieman puisena ulosantina. Pystiä tai ei, Winslettiä on kuitenkin aina mukava katsoa.

Vaikka pitkillä keskusteluilla ja arkisilla asioilla topattu tarina pyrkii selvästi väistelemään efektikohtauksia, ovat vähäiset ryminät tehty sentään isolla rahalla. Tietokone-efekteissä on orgaanista tuntua ja ne istuvat kivasti seesteiseen maailmankuvaan. Yhteen kaupunkiin sijoittuvaa tarinaa on käytetty monipuolisesti hyödyksi, joka näkyy lukuisissa ympäristöissä. Elokuva vie hahmojaan pilvenpiirtäjien katoilta liikkuviin juniin ja tiedemuseoista syviin luolastoihin. Kuvausta ja lavastusta myöten elokuva on iloa silmälle ja saa aikaiseksi uskottavan fyysisen maailman tarinalle.

Jos teineille suunnattujen novellien filmatisoinnit eivät vielä pursua ulos korvista, tarjoaa Divergent tarinallisesti mielenkiintoisen kurkistuksen vaihtoehtoiseen ja näyttävään tulevaisuuteen. Elokuvallisesti kokonaisuus kärsii kuitenkin kerronnan huonosta tasapainosta ja rankasta tiivistämisen tarpeesta. Kahden levyn julkaisu pitää sisällään kokonaisen levyn verran lisämateriaalia. Kiitokset näin runsaasta lisämateriaalin määrästä ovat paikallaan.

Tämä on mainos:
DivergentDivergent
DivergentDivergent
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Divergent

Divergent

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Luokkajakoinen utopia on kuin sen sisältämät teinit, kaunista katsoa mutta tylsä seurata.Ladataan seuraavaa sisältöä