Suomi
Gamereactor
arviot
Donkey Kong Country Returns 3D

Donkey Kong Country Returns 3D

Loistava Wiin tasoloikka nyt Nintendon kannettavalla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kolme vuotta sitten julkaistu Donkey Kong Country Returns oli loistava peli. Se tarjosi todella haastavan kokemuksen, rutkasti salaisuuksia löydettäväksi ja täydellisesti toimivan kaksinpelin. Nyt pelistä on tehty uusi versio, josta löytyy muun muassa täysin uusi pelimuoto, erilainen ohjaustapa ja tietenkin kolmiulotteisesti toteutettu grafiikka.

Donkey Kong Countrey Returns alkaa historian suurimmalla banaanivarkaudella. Mystiset Tiki-olennot hypnotisoivat viidakon asukkaat ryöväämään Donkey ja Diddy Kongin banaanit. Parivaljakko on syystäkin tuohtunut, ja he lähtevät etsimään syyllistä moiseen ilkeyteen. Edessä on pitkä takaa-ajo läpi 8 maailman ja noin 70 kentän, jotka vaativat pelaajalta rautaista keskittymistä ja hyviä refleksejä.

Donkey Kong Country Returns 3D

Käsikonsoliversiossa on mukana uusi pelimuoto, joka laskee pelin normaalia vaikeusastetta. Donkey ja Diddy Kong saavat siinä pysyvästi yhden pisteen lisää elämää, ja lisäksi vanha papparainen Cranky Kong myy muutamia uusia peliä entisestään helpottavia esineitä. Crankyltä voi ostaa esimerkiksi ilmapallon, joka pelastaa rotkoon hypättäessä yhden kerran äkkikuolemalta.

Tämä on mainos:

Helpotukset tulevat varmasti tarpeeseen pelaajille, jotka eivät ole pelanneet paljon tasoloikkia. Pomppimispelien veteraaneille suosittelen kuitenkin sitä alkuperäistä pelitilaa. Se tarjoaa todella kovan vastuksen, jossa keskittymiskyky ja refleksit ovat jatkuvasti koetuksella. Mutta vastaavasti onnistumisen riemu on sitäkin suurempi, kun puolen tunnin jauhamisen jälkeen pääsee lopulta vaikean kentän läpi.

Alkuperäinen versio sai kritiikkiä ohjauksen toteutuksesta, joka vaati ohjaimen ravistelemista. Se saattoi johtaa äkkikuolemiin ja teki etenkin nopeustehtävien suorittamisesta hankalaa. 3DS:n ohjaus toimii tietenkin ilman heilutteluja, mikä tekee pelaamisesta nautittavampaa.

Tatilla pelaaminen on tosin hieman epätarkempaa kuin ristiohjaimella, mutta se ei ole loppujen lopuksi häiritsevää. Suosin tatilla pelaamista jo siitä syystä, että silloin Donkey Kogin juoksemiseen ei tarvitse käyttää erillistä nappia. Kumpikin ohjaustapa joka tapauksessa toimii, ja epäonnistuneista hypyistä voi syyttää vain itseään.

Toteutukseltaan peli on huipputasoa. Ulkoasu on tarkka ja värikäs. Jokainen taso pursuaa runsaasti yksityiskohtia ja maisemiin on saatu mukavasti syvyyttä kolmiulotteisuuden avulla. Melodiat ovat tarttuvia ja erilaiset äänet kajahtelevat korviin napakasti. Ainoa puute toteutuksessa on ruudunpäivityksen notkahtaminen alkuperäiseen versioon verrattuna. Peli rullaa onneksi tasaisesti, eikä minkäänlaista nykimistä tai pätkimistä esiinny.

Tämä on mainos:

Pelin ainoat haukut tulevat moninpelin toteutuksesta. Netissä pelaaminen ei onnistu lainkaan, joten kaverin kanssa täytyy pelata kasvotusten. Tämä on harmillista, sillä peli loistaa juuri kaksinpelinä.

Nettipelin puutteesta huolimatta Donkey Kong Coutry Returns 3D on edelleen erinomainen tasohyppely ja loistaa etenkin alkuperäisellä vaikeustasolla pelattuna. Eikä seikkailu tietenkään lopu pelin läpäisyyn, sillä jokaisessa kentässä on runsaasti salaisuuksia löydettävänä.

HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Tarjoaa runsaasti haastetta, sisältää paljon salaisuuksia tutkittavaksi, näyttävän näköinen
-
Kaverin kanssa ei voi pelata verkossa, ruudunpäivitys on laskenut alkuperäiseen verrattuna
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

4
Donkey Kong Country Returns 3DScore

Donkey Kong Country Returns 3D

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Donkey Kong ja kumppanit palaavat kuvioihin Nintendon käsikonsolilla. Leevi otti Wiillä aiemmin nähdyn tasohyppelyn syyniin.Ladataan seuraavaa sisältöä