Suomi
Gamereactor
arviot
Draugen

Draugen

Edwardin sisko katoaa Norjassa, ja etsintäretkelle on lähdettävä. Mutta sitten tapahtuu kummia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Red Thread Gamesin Draugenin lähtökohta on se, että kaksi amerikkalaista kävelee norjalaiseen kylään. Pääosassa on Edward Charles Harden, joka etsii kadonnutta Betty-siskoaan. Graavik on kuin suoraan postikortista repäisty pitäjä vuonon mutkassa, ja vuosi on 1923. Kylä on pitkälti omavarainen tuottaen oman maataloutensa ja kaivostoimintansa. Ongelmana on se, että kaikki ovat kadonneet, ja siskonsa löytääkseen Edwardin on selvitettävä mysteeri.

Tarina kulkee pitkälti Edwardin Norjaan kutsuneen perheen talon ympärillä. Samalla talo toimii keskuspaikkana, josta sitten lähdetään setvimään tarinallisia linjoja. Red Thread ohjastaa pelaajaa paikasta toiseen kylässä pitääkseen tarinan etenevänä. Jokainen päivä paljastaa enemmän, miten väärässä Edward onkaan tapahtumien suhteen ollut.

Pelin eräs kohokohta on kylän visuaalinen kauneus, ja paikkoja tutkiikin mielellään. Mieleen tulee vahvasti Everybody's Gone to the Rapture. Graavik on uskottava paikka, ja sitäkin aavemaisempi ihmisten puuttumisen vuoksi.

Edwardin seurana on mukana Atlantin takaa tullut Lissie, joka kertoo auliisti Edwardille, milloin hän on ollut väärässä tai ajattelee liikaa asioita. Yhteispeli Edwardin ja Lissien kesken toimii pelissä hyvin.

Tämä on mainos:
DraugenDraugenDraugenDraugen

Tarinan kuluessa Lissien kanssa voi keskustella, ja dialogivaihtoehtoja on tietenkin erilaisia. Keskustelut auttavat pelaajaa ymmärtämään tapahtumia ja maailmaa paremmin. Samalla tavalla pelaaja saa itse valita, kuinka paljon tai vähän ympäristön kanssa on tekemisissä. Paikkoja tutkimalla saa tietenkin edelleen syvällisemmän käsityksen Graavikin menneisyydestä ja sen asukkaista. Onko sisko Betty jotenkin sekaantunut asioihin?

Juonen osalta pelissä ei kauheasti tehdä valintoja, mutta peliä voi tutkia omassa tahdissa, ja Lissien kanssa keskustella. Toisin sanoen kyseessä ei ole puhdas "kävelysimulaattori". Edwardilla on sitä paitsi paljon sanottavaa, joten hän on enemmän kuin vain pelkkä passiivinen ympäristönsä tarkkailija.

Tietynlainen mysteeri säilyy loppuun saakka, sillä kaikkiin kysymyksiin ei saa vastausta, jolloin vastaukset on mietittävä itse. Draugenissa melkoisen iso osa on kiinni omasta tulkinnasta.

Tämä on mainos:

Draugenin loppuun pääsee jo muutamassa tunnissa, ja kyseessä on kuin onkin miellyttävä yllätys. Tarina on tiivis, ja Graavikin pitäjässä on paljon nähtävää. Koettuja tapahtumia huomaa pohtivansa vielä pelin sulkemisen jälkeenkin.

DraugenDraugenDraugenDraugen
DraugenDraugenDraugenDraugen
DraugenDraugenDraugenDraugen
HQ
HQ
HQ
Draugen
Draugen
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Graavikin kaunis kaupunki, yksityiskohdat, mysteerinen juoni, uskottavat henkilöhahmot
-
Lyhyt, Lissien suun liikkeet katkonaisia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
GR Livessä tänään Draugen

GR Livessä tänään Draugen

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Uusi viikko polkaistaan GR Livessä käyntiin pelaamalla kahden tunnin ajan selviytymiskauhupeli Draugenia. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 17:00 täällä. Voit...Ladataan seuraavaa sisältöä