Suomi
Gamereactor
laitearviot

Drop + EPOS PC38X soveltuvat hiljaisen huoneen kuulokkeiksi

Päivitetty, hiottu ja hyvällä hinnalla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Drop + EPOS PC38X

Vanha kunnon Massdrop x Sennheiser PC37X on kehittynyt uudemmaksi versioksi nimeltä Drop + EPOS PC38X. Lisäksi käyttäminen on aiempaa helpompaa. Testasin värikkäämpää uutta mustaa ja keltaista versiota, joskin saatavilla on myös kokonaan musta malli. Johdot on väritetty samalla tavalla kuin kyseiset kuulokkeetkin.

HQ

Toisin kuin yleensä pelikuulokkeet, nyt kyseessä on avoin rakenne, jolloin laite tuulettuu vapaasti. Näin käyttökokemus on ilmavampi, mutta samalla käyttäjä ei ole suojattu muulta taustahälyltä. Näin ollen ostaminen ei välttämättä ole suositeltavaa, jos pelaa äänekkäässä ympäristössä tai jos oman tietokoneen tuuletin on kovin äänekäs. Äänenlaatu on kuitenkin teoreettisesti parempi kuin se, mihin suljetummissa laitteissa on tottunut. Käytin pientä (ja halpaa) iFi Audion kuulokkeiden vahvistinta riittävän tehon varmistamiseksi, mutta testasin kuulokkeita myös ilman sitä. Avoin rakenne tarkoittaa myös sitä, etteivät korvat hikoa käytössä.

Äänenlaadun ohella kuulokkeet ovat miellyttävät päässä ja melko kevyet. Mukana on kahdenlaiset pehmusteet, joko veluuri- tai verkkorakenteella. Sivussa on huomaamaton pyörösäädin, joka vie melkein koko kupin verran tilaa. Niin tavallinen 3,5 mm kuin jaettu kaapelipaikka PC:lle ovat mukana. Tiukkoja ovat, mutta silti ihan hyvät. Käyttö ei koskaan tunnu epämiellyttävältä. Haluan tehdä kaikki äänensäädöt tietokoneella, ja kuulokkeissa ei ole muuta kuin äänenvoimakkuuden säädin. Näin sen pitää ollakin.

Tämä on mainos:

Painoa on 253 g, ja kaapeli on 3 m pitkä. Ääntä saa ulos enimmillään voimakkuudella 109 dB, mikä on riittävästi ottaen huomioon, miten lähellä korvaa lähde on. Muuten kuulokkeista on tarjolla hyvin vähän tietoa sen lisäksi, että mukana on 28 ohmin vastus. Tarjolla olevan tiedon mukaan kuulokkeet ovat identtiset GSP 600:n kanssa, jossa on niin ikään 28 ohmia. Alan standardin mukaiset taajuuskäyrät on mitattu, kuten muun muassa impedanssi. Koska kyseessä ovat analogisesti langalliset kuulokkeet, ei mukana ole ajureita, virtuaalista tilaääntä tai muutakaan sellaista. Sen sijaan olemassa on runsaasti erilaisia ohjelmistoja, joilla voi luoda "tilaäänen" niin halutessaan.

Mikrofoni on klassinen, ja laadultaan yllättävän hyvä kera melunvaimennuksen. Puomin ylös nostaessa mikrofoni mykistyy perinteiden mukaisesti, ja äänenlaatu on kirkas ja selkeä. Näin sen pitää ollakin. Hintaa on 170 euroa, ja kaikki kaapelit ovat standardia EPOS-mallia. Jos siis jotain rikkoutuu tai hukkuu, pitäisi varaosia olla helposti saatavilla. Kuulokkeet ovat varsin vankasti rakennetut, joskin Drop tarjoaa muissa saman hintaluokan kuulokkeissaan hieman kalliimmat materiaalit pelkän muovin sijaan.

Äänenlaatu on hieman lämpimämpi kuin yleensä EPOSilla, ja se on hyvä se. Näin ollen bassoa on hieman vähemmän, ja korkeimmat äänet kuulostavat erilaiselta kuin klassisissa Sennheiserin ja EPOSin kuulokkeissa. Tarkoitus on tässä tapauksessa pelata, jolloin tasaisen kliininen äänimaailma voi olla pitkässä peli-istunnossa liikaa. Stereoääni on tilava, kuten voi odottaa avoimelta rakenteelta. Seurauksena on pumppaavan basson puuttuminen, ja näin esimerkiksi pelissä konekiväärillä ampuminen ei kuulosta totutun muhevalta. Tarkempi se kuitenkin on.

Kaiken kaikkiaan käyttö vaatii jokseenkin hiljaisen huoneen, ja sellaisena tarjolla on vahva vaihtoehto perinteisille pelikuulokkeille. Hienoja tilaääniä tai muuta sen sellaista ei ole tarjolla, mutta äänenlaatu on hyvä, ja erot helposti kuultavissa. Haluaisin silti tietää, mistä nämä kuulokkeet oikein on tehty...

Tämä on mainos:
Drop + EPOS PC38X
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvä stereoääni, miellyttävä päässä pitkässäkin peli-istunnossa, yhteensopiva melkein kaiken mahdollisen kanssa
-
Laitteen tarkat tiedot jäävät hämäräksi, muovia siinä missä muut vastaavat ovat metallia, ei sovellu meluisaan ympäristöön
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä