Suomi
Gamereactor
laitearviot

Drown Tactile Audio Earphones

Paljon melua tärinöistä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Drown Tactile Audio Earphones

Pelaajille kaupustellaan uusia laitteita milloin milläkin kikalla. Joukkorahoituksen kautta toteutetut ja pökkelösti nimetyt "Game-Changing Tactile Audio headphones by Drown" -kuulokkeet lupaavat toimittaa äänisignaalit suoraan kuuloluuhun patentoidun värinätekniikan avulla. Lopputulos jää silti laimeaksi.

Värinäteknologiaan kuuluu, että kuulokkeet pitää saada tukevasti korvan kierukkaan. Paketissa tuleekin mukana neljä kappaletta erikokoisia ja -muotoisia silikonisia "tulppia", joista yksi toivon mukaan sopii oman korvan sisään. Oikean koon löytäminen on kriittistä, sillä liian isot tulpat rasittavat korvia ja pienet eivät pysy päässä mitenkään. Tässä kohtaa Drown kohtaa ensimmäisen haasteensa, sillä mikäli sopivaa muottia ei löydy, luurit ovat käytännössä käyttökelvottomat. Vakavien harrastajien ja audioammattilaisten piireissä vastaavia korvaan muotoiltuja ratkaisuja on ollut jo vuosia, mutta muotit on tehty aina mittatilauksena. Hintaa moiselle operaatiolle kertyy tuhottomasti, mutta vastapainona korva kuin korva löytää muottinsa.

Drown Tactile Audio Earphones
Tämä on mainos:

Kun pitkällisen testailun, muutaman video-ohjeen ja äheltämisen jälkeen kuulokkeet saa korviin, ensituntuma ei juuri poikkea perinteisistä nappikuulokkeista. Aavistuksen nahkea silikonipinta pysyy korvassa hyvin, eikä niiden asettaminen paikoilleen ole jatkossa enää yhtä ongelmallista. Mutta kuten arvata saattaa, hiostava sessio saa korvatkin tuntumaan epämiellyttäviltä ja tulpat on pakko ottaa toviksi pois. Itse kuulokkeet ovat käytetyn harmaan muovin takia aavistuksen halvan näköiset. Mukana tulevan mikrofonin saa halutessaan irti ja sen varsi taipuu sujuvasti asentoon kuin asentoon. Puhelimeen, pelikoneeseen tai konsoliin Drown yhdistetään 3,5-millisellä plugilla.

Kuulokkeiden ääni musiikin, pelien ja elokuvien parissa on kelvollinen, joskaan ei päätä räjäyttävä. Niiden "taktiilinen" ulottuvuus ei sen sijaan tuntunut tekevän suurta eroa, mutta ainakaan siitä ei ollut haittaa. Bassot ovat kohtalaisen muhkeat, joskin hieman tukkoiset ja vaativat säätöä käyttökohteen ekvalisaattorissa etenkin musiikkia kuunnellessa. Pelien tilaäänivaikutelma on kelvollinen ja äänen suunnat on mahdollista paikantaa kohtalaisella tarkkuudella. Ääniala on tasapainoinen, joskin hieman lattea. Mikrofonin herkkyys riittää hyvin normaaliin pelin aikana tapahtuvaan keskusteluun eikä kaikua ole juuri ollenkaan.

Drown Tactile Audio Earphones osuu jälleen kerran sille "ihan hyvä" -osastolle. Äänipuolella ei ole varsinaisesti mitään vikaa, mutta heikko käyttömukavuus alentaa pisteitä. Korvat ovat jokaiselle yksilöllisen kokoiset ja muotoiset, joten kokemus tältä osin on hyvin henkilökohtainen. Mitään peliäänien vallankumousta ne eivät ainakaan testisessioiden aikana tarjonneet.

Drown Tactile Audio Earphones
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Tasapainoinen ääni, yllättävän hyvä mikrofoni, pitkä johto
-
Epämukavat pitkissä sessioissa, vaatii paljon säätämistä alussa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä