Suomi
Gamereactor
laitearviot

Dualshock 4 -ohjaimen takanäppäinsovitin

PS4:n lisälaite muuttaa perusohjaimen köyhän miehen Elite-ohjaimeksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Markkinoilla on useita hinnakkaita niin sanottuja Elite-ohjaimia, joiden merkittävin ero tavalliseen peliohjaimeen ovat ohjaimen alapuolella keskisormien alle jäävät ylimääräiset lärpättimet. Yleensä nämä pystyy ohjelmoimaan haluamikseen muiksi napeiksi vapaasti. Xboxille on oma Elite-ohjaimensa, mutta Sony ei ole tarjonnut vastaavaa Playstationille. Ellei sitten lasketa mukaan lisensioituja ulkopuolisen kehittäjän tuotteita, kuten Astro C40.

Playstationin vastaus Elite-ohjaimen tarpeeseen on Dualshock 4 -ohjaimen takanäppäinsovitin. Kyseessä on tavalliseen ohjaimeen kiinnitettävä lisäpalikka, joka lisää mukaan nuo kaksi ohjaimen alla olevaa lärpäkettä. Homma toimii, mutta siinä on selvät omat puutteensa.

Dualshock 4 -ohjaimen takanäppäinsovitinDualshock 4 -ohjaimen takanäppäinsovitin

Pulikan kiinnitys on erittäin helppoa, jonka jälkeen lisäpainikkeille voi ohjelmoida haluamansa komennot. Itse valitsin laittaa lärpäkkeille tattien naksautukset (R3 ja L3), koska näin ne varsinaiset tatit kuluvat vähemmän käytössä. Takanäppäinsovittimeen pystyy laittamaan kaikkiaan kolme erilaista profiilia, eli siis käytännössä kolmet erilaiset erikseen ohjelmoidut näppäinyhdistelmät. Ja siinäpä se sitten onkin. Lisälaite toimii ihan hyvin, ja takanapit toimivat niin kuin pitää. Keskisormella painaminen tuntuu hyvältä, ja siinä on riittävästi vastusta.

Tämä on mainos:

Ongelmiakin on. Lisäpulikan kanssa ohjain ei istu käsiin yhtä hyvin kuin aiemmin, ja tämä aiheuttaa varsinkin pitkäsormisille nivelien kipeytymistä pidemmissä peli-istunnoissa. Lisäksi koko ohjain sopii aiempaa huonommin käteen, jolloin vahingossa tehtyjä painalluksia esiintyy melko usein. Pahinta on kuitenkin hinta, jota on noin 55 euroa eli lähelle kokonaisen uuden perusohjaimen verran.

Dualshock 4 -ohjaimen takanäppäinsovitin tekee mitä lupaa, ja toimii hyvin. Se kuitenkin tuntuu ennen kaikkea ylihinnoitellulta hätäratkaisulta oikean Elite-ohjaimen puuttuessa. Hintaa on aivan liikaa, joten suosittelen sijoittamaan reilusti hieman enemmän rahaa, ja hankkimaan vaikka sen aiemmin mainitsemani Astro C40 -erikoisohjaimen.

Dualshock 4 -ohjaimen takanäppäinsovitinDualshock 4 -ohjaimen takanäppäinsovitin
Dualshock 4 -ohjaimen takanäppäinsovitin
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Tekee minkä lupaa
-
Liian kallis, ei tahdo sopia miellyttävästi isokätisen hyppysiin, vaikuttaa hätäratkaisulta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä