Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (4K) on mainio seikkailuelokuva

Klassisen fantasiaroolipelin rikkaista aineksista ponnahtaa mainio seikkailuelokuva veijarimaisella tunnelmalla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Kulttimaineestaan tunnettua klassista Dungeons & Dragons -roolipeliä Hollywood ei ole onnistunut kääntämään vuosikymmenten varrella hyväksi elokuvaksi lukuisista yrityksistä huolimatta. Aiheen uusimpaan filmatisointiin on kuitenkin lapioitu reippaasti rahaa ja joukkoon on saatu useampikin iso tähti, joten yritystä ainakin riittää. Elokuvassa itseäni pelotti hieman ennakkoon trailerissa nähty varsin kevyt ja humoristinen ote, mikä kaikeksi yllätykseksi toimii kuitenkin todella hyvin.

Pieleen menneen ryöstökeikan takia Edgin (Chris Pine) ja Holga (Michelle Rodriguez) istuvat pahamaineisessa vankilassa. Kaveruksilla on mielessään pelkästään pako, sillä vapauteen jäi perheenjäseniä ja ystäviä. Vuosien vankeuden aikana on kuitenkin ulkomaailmassa ennättänyt tapahtua kaikenlaista, mikä kutsuu kaverukset heti pelastustehtäviin.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves yllättää reippaalla ja veijarimaisen rennolla kerronnallaan. Tapahtumat ja tilanteet vaihtuvat tiuhaan, mutta jokaiseen kohtaukseen paneudutaan huolella, jotta kiireen tuntu on saatu vältettyä. Letkeä kerronta tasapainoilee huumorin ja seikkailun välillä onnistuneesti välttäen niin kylmäkiskoisen yrmyilyn kuin yliampuvan pelleilynkin. Tarinaa myös monipuolistetaan lukuisilla yllättävillä käänteillä ja omaperäisillä ratkaisuilla tehden kokonaisuudesta eheän, sujuvan ja ennen kaikkea nautittavan katselukokemuksen. Tällainen on nykypäivän elokuvien parissa varsin harvinaista herkkua.

Tämä on mainos:

Viittauksia klassiseen peliin viljellään tiuhaan tahtiin aina paikoista hahmoihin ja taioista olioihin. Lähdemateriaalin käytöstä hohkaa asianmukainen tietämys ja todellinen rakkaus, sillä viittaukset istuvat oivasti osaksi kerrontaa, eivätkä ne tunnu päälleliimatuilta. Monipuolinen asiasisältö on kuitenkin selkeästi käsitelty, minkä ansiosta pelistä tietämättömätkin pystyvät nauttimaan tarinasta ilman ulkopuoliseksi jäämisen pelkoa.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thievesin kevyt ote näkyy selvimmin näyttelijöiden ulosannissa. Pitkän linjan näyttelijät hoitavat kyllä hommansa hyvin mutta tasaisen turvallisesti. Lähinnä näyttää siltä, että tekijät ovat lähteneet pitämään hauskaa kuvauksissa, mikä nyt ei itsessään ole huono juttu, sillä hyväntuulisuus tarttuu tällä tavoin myös katsojaan. Eniten hahmojen seasta erottuu Forge, joka Hugh Grantin näyttelemänä tuntuu lievästi jäykältä ja paikkaansa hakevalta roolisuoritukselta. Muiden pääosien kemiat istuvat luontevammin yksiin ja toimivat uskottavammin osana nähtyä maailmaa.

Isojen tähtien lisäksi on hienoa nähdä, että tekijät ovat laittaneet rahaa myös elokuvan visuaaliseen ilmeeseen. Uskottava ja värikäs fantasiamaailma herätetään elokuvassa henkiin huolitelluilla ja saumattomasti kuvaan istuvilla efekteillä ja hulppealla määrällä yksityiskohtia. Suuruuden tunnetta tehostetaan upeilla ja monipuolisilla luonnonmaisemilla, ja olioiden suunnittelussa on pelistä otettuun inspiraatioon lisätty nokkelaa huumoria.

Natiivi 4K-resoluutio näyttää fantasiaseikkailun veitsenterävästi aina ihohuokosten tarkkuudella. HDR-värijärjestelmä puskee tehostevärit elävästi esiin elokuvan lukuisissa sävyissä esitetyt kohtaukset. 4K-julkaisu on kuvanlaadultaan poikkeuksellisen laadukas ja kauttaaltaan terävä, mikä on arvostusta herättävä saavutus varsinkin kun näin efektirikas lopputulos vaikuttaa uskottavalta.

Tämä on mainos:

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves peittoaa kaikki sille langetetut ennakkoluulot ja onnistuu oikeasti olemaan kaikin puolin mainio elokuva, joka vielä tekee kunniaa klassiselle roolipelillekin. Vauhdikas tarina tasapainoilee onnistuneesti huumorin ja draaman välillä ja yllättää kerta toisensa jälkeen raikkailla käänteillä sekä odottamattomilla ratkaisuilla. Näyttelijät toimivat hyvin osana kokonaisuutta ja elokuvan lukuisat efektit ovat näyttäviä upeasti kuvatuissa mahtipontisissa maisemissa, jotka pääsevät oikeuksiinsa laadukkaan 4K HDR -julkaisun myötä. Julkaisu sisältää elokuvan lisäksi vielä paljon elokuvan tekoon liittyvää lisämateriaalia, jotka pitävät innokkaimmat fanit ruudun äärellä vielä pitkään noin kahden tunnin elokuvan jälkeen. Näin kokonaisvaltaisesti onnistunut elokuva luo uskoa, että vielä nykyäänkin osataan tehdä hyviä elokuvia.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä