Suomi
Gamereactor
ennakot
Luigi's Mansion 3

E3-ennakossa Luigi's Mansion 3

Vihreänuttuinen arkajalka joutuu jälleen rohkaistumaan kummitusongelman edessä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Mario on ollut pelimaailman ikonisin hahmo aina vuoden 1981 debyytistään asti, jolloin Jumpmanina esiintynyt sankari loikki pelihalleihin Donkey Kongissa. Sittemmin italialainen putkimies on muodostunut lukuisten pelisarjojen ykköstähdeksi. Kun meriittilistalla on Mario Kartin, Super Mario Brosin sekä omien seikkailujen kaltaisia nimikkeitä, mies pysyy kiireisenä ja aktiivisena pelirintamalla. Siksi onkin toisinaan jopa varsin virkistävää, että valokeilaan nostetaan Marion vihreä veli Luigi. Pelokkaan arkajalan kauhuseikkailusarja saa piakkoin jatkoa, joten päätimme ottaa E3-messuilla ensituntumaa Luigi's Mansion 3 -seikkailuun.

Next Level Gamesin luomus on jatkoa Nintendo 3DS:lle vuonna 2013 julkaistulle kakkososalle. Tällä kertaa Luigi ja kumppanit kutsutaan renoutumaan paratiisihotelliin, jonka leppoisat puitteet ovat kuitenkin King Boon ja muiden kummitusten hallussa. Luigin onkin yhdessä professori E. Gaddilta saatavan Poltergust-imurin kanssa pelastettava kaveriporukka.

Pelattavuus osoittautuu varsin helposti omaksuttavaksi. Liikkuminen ja tähtääminen tuntuvat alkuun hitusen kankeilta, mutta siihen tottuu hyvinkin nopeasti. Vihollisten kanssa mähinöiminen sen sijaan on hitusen monimutkaisempaa ja haastavampaa. Luigi voi hyödyntää A-napin taakse jemmattua taskulamppia, minkä lisäksi liipaisimilla käytetään varsinaista Poltergustia. Soppaan lisätään vielä uutena juttuna mahdollisuus ampua imurista imukuppi, jonka avulla ratkotaan pulmia pitkin seikkailua.

Tämä on mainos:

Imukuppisysteemi tarjoaa Luigille mahdollisuuden ympäristön hyödyntämiseen. Napattavalla ruualla saa esimerkiksi paranneltua terveyttä, kun taas seinien tuhoaminen voi avata uusia reittejä. Ominaisuus voi tuntua alkuun oudolta, mutta lopulta kyseessä on vain uusi tapa perinteisten salakäytävien avaamiseen. Perinteisempää puolta taasen edustaa mahdollisuus esimerkiksi puhaltaa tuulettimiin lisävauhtia.

Pelin merkittävin ja ennakkoon eniten kiinnostusta herättänyt uutuusjuju on Gooigi. Luigin limaisen version voi kutsua avukseen tai poistattaa kentältä oikealla tatilla. Hurmaava ja uniikki lisäys mahdollistaa Luigin temmeltämisen kahdessa paikassa samaan aikaan. Gooigi pääsee lisäksi paikkoihin, joista Luigi voi vain haaveilla. Esimerkiksi piikkien yli kävely ei tunnu limaisissa jaloissa missään, kun taas vihreään vaatekerrastoon sonnustautunut sankari satuttaisi jalkapohjansa samalla reitillä pahasti. Gooigikaan ei toki ole voittamaton, sillä veden kanssa läträäminen koituu välittömästi lian kohtaloksi.

Luigi ja Gooigi taistelevat kummituksia vastaan pitkin näiden kotikartanoa. Taistot vaativat monesti iskujen sarjoittamista, jolloin esimerkiksi aave sokaistaan taskulampulla ennen kuin sankarikaksikko tarttuu Poltergustin varteen. Vaikka idea voi näyttää alkuun hyvin ghostbustersmaiselta, tilanne onneksi ottaa pesäeroa klassikkoelokuviin lähitaistelussa. Jotta haamuista pääsee eroon lopullisesti, täytyy näitä paiskoa pitkin seiniä, lattioita ja toisia vihulaisia. Kaikilla vihollistyypeillä on omanlaisensa terveysmittari, joten mähinät erottuvat aina toisistaan.

Luigi's Mansion 3Luigi's Mansion 3
Tämä on mainos:

Törmäsimme E3-messujen kokeilusession aikana noin viiteen erilaiseen kummitustyyppiin. Perinteisten kummittelijoiden lisäksi mukaan mahtuu asein ja kilvin varustautuneita säikyttelijöitä. Esimerkiksi suojuksien taakse kätkeytyviä otuksia joutuu lähestymään eri tavalla, sillä panssari suojaa suoraan naamaan kohdistetun taskulampunvalon. Valtaisa pomotaistelu on toki asia erikseen, mutta myös pienemmät otukset osaavat aiheuttaa harmaita hiuksia. Erityisesti kummittelevat rotat muodostavat ärsytettyinä vaarallisen tuholaisongelman. Onneksi Poltergustilla niistäkin selviää!

Kohtaamamme pomotaistelu vaatikin jo huomattavasti perustoimintaa taktisempaa työskentelyä. Hevosella ratsastava, raskaisiin panssareihin pukeutunut kultainen kummitus ei ota vahinkoa vastaan ennen kuin suojukset on napsittu yksi kerrallaan pois päältä. Kunhan vetimet viimein saa napsittua seiniä kaatamalla pois, järkälemäinen pomokin kellistyy siinä missä riviviholliset. Onneksi urhoollisesta taistosta palkitaan erityisillä varusteilla, joihin palataan tarkemmin myöhemmin tänä vuonna.

Toistaiseksi näkemämme perusteella Luigi's Mansion 3 vaikuttaa todella kiehtovalta. Sen pirteän iloinen tyyli yhdessä Gooigin ja hauskan pelattavuuden kanssa tekee siitä yhden kuluvan vuoden kiinnostavimmista julkaisuista. Se vaikuttaa jo selvältä, että tiedossa on mainiota jatkoa hauskalle pelisarjalle!

HQ
Luigi's Mansion 3

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Arviossa Luigi's Mansion 3

Arviossa Luigi's Mansion 3

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactorin avustaja Joel Huttunen katsastaa nyt lähestyvän Halloweenin kunniaksi Nintendo Switchin Luigi's Mansion 3:n. Lue arvio täältä.Ladataan seuraavaa sisältöä