Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Awakening

The Awakening

Ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen poikakotiin sijoittuva tarina korkeakoulutetusta naisesta, joka metsästää skeptikkona kummitusta? The Awakeningin lähtökohta on hyvin epätavallinen, ja juuri siksi elokuva vangitsee katsojansa onnistuneesti istuimelleen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Trillereiksi itseään kutsuvia kummitusjuttuja on tehty paljon, ja monet niistä pelaavat loppuun saakka epätietoisuus- ja mysteerikorttejaan. Jotkut leffat jopa siinä määrin, etteivät missään vaiheessa paljasta katsojalle, mistä oikeastaan oli kysymys. Tämä ongelma ei onneksi vaivaa Awakeningiä. Tarina kulkee selkeästi ja johdonmukaisesti eteenpäin, henkilöiden motiivit valkenevat hyvässä tahdissa ja lopuksi kaikki sidotaan näppärästi yhteen katsojaa tyydyttävällä tavalla. Pisteenä iin päälle epätavallinen tapahtuma-aika ja -paikka niin avot.

HQ
The Awakening

Aina yhtä hehkeä Rebecca Hall esittää Florence Cathcartia, joka skeptikkona paljastaa huijareiden touhuja vuoden 1921 Englannissa. Ensimmäinen maailmansota on vienyt monilta sukulaisia ja läheisiä, joten kuolleiden kanssa keskusteleville huijareille on tilausta. Naimattomana ja koulutettuna naisena Cathcart tekee lujasti töitä paljastaakseen tällaiset toisten ihmisten surulla bisnestä tekevät tyypit. Eräänä iltana Cathcartin oven taakse ilmestyy poikakoulun opettaja Robert Mallory (Dominic West), joka pyytää apua kummittelun poistamiseen. Ei tarvitse olla kovin kummoinen ennustaja arvatakseen, että asiaan liittyy paljon muutakin kuin pelkkä yksinkertaisen huijauksen paljastaminen.

Tarina etenee varsin suoraviivaisesti ja pätevästi tekemättä sen kummempia poikkeamia oikealle tai vasemmalle. Kaikenlaista kummallista ja uhkaavaa tapahtuu, mutta niille kaikille annetaan lopuksi ratkaisu. Miltei koko raina tapahtuu yhdessä ja samassa talossa, mutta se ei onnistu himmentämään vetovoimaa. Henkilöhahmojen väliset suhteet jäävät selvästi lapsipuolen asemaan, mutta se lienee tekijöiltä tietoinen ratkaisu.

The Awakening
Tämä on mainos:

Tehosteita käytetään maltillisesti, mikä istuu tällaiseen skeptikkoteemaan täydellisesti. Suurin osa tehokeinoista nojaa leikkauksen ja musiikin yhteistyöhön. Nämä hetket eivät kuitenkaan loppua lukuun ottamatta ole kovin tehokkaita, koska elokuva ei osaa kerätä pohjille riittävästi jännitettä. Tämän vuoksi nimittäisin Awakeningia mieluummin draamaksi kuin trilleriksi.

Lisämateriaaleja ei ole lainkaan, mikä on todella sääli. Olisin halunnut kuulla tekijöiden kommentit varsinkin siitä, mikä heidät innoitti valitsemaan juuri ensimmäisen maailmansodan jälkeisen Englannin tapahtumapaikaksi.

Awakening on kilpailijoistaan erottuva elokuva, joka ymmärtää myös tyydyttävän loppuratkaisun tärkeyden.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
The Awakening

The Awakening

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

The Awakeningin lähtökohta on hyvin epätavallinen, ja juuri siksi elokuva vangitsee katsojansa onnistuneesti istuimelleen.



Ladataan seuraavaa sisältöä