Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Into the White

Into the White

Lämminhenkinen draama ei välttämättä ole ensimmäinen sotaelokuvasta mieleen tuleva sanapari. Into the White on kuitenkin juuri sekä lämminhenkinen että draama.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Keväällä 1940 saksalainen lentokone putoaa Norjan hyiseen erämaahan. Miehistö löytää suojakseen pienen tuvan keskeltä jääkenttiä. Samaan paikkaan eksyy myös alasammutun brittikoneen miehistö. Sotimisen sijaan viholliset päättävät tehdä yhteistyötä selvitäkseen paremmin hengissä. Into the White sanoo perustuvansa tositapahtumiin. Tarina on oiva esimerkki siitä, kuinka valtioiden väliset konfliktit eivät välttämättä ulotu yksilöiden välisiin suhteisiin.

HQ
Into the White

Näyttelijät ovat kaikki varsin tuntemattomia. Tämä on oiva tapa korostaa kohtaavien sotilaiden laatua: joukko tavallisia ihmisiä epätavallisessa tilanteessa. Poikkeuksen tunnettavuudessa tekee brittiläistä lentosotamiestä näyttelevä Rupert Grint, joka tunnetaan paremmin Harry Potter -elokuvien Ron Weasleyna. Näyttelijöiden korostus on valittu kansallisuutta alleviivaamaan. Saksalaiset puhuvat aluksi reilusti saksaa, mutta kerronnan tasaannuttua kaikki kommunikointi tapahtuukin englanniksi. Pieni sivuseikka, mutta silti se pistää silmään.

Elokuva tapahtuu pääosin yhdessä ja samassa mökissä, joten henkilöiden välinen dialogi on elokuvan keskeisin tekijä. On mielenkiintoista seurata miesten suhdedynamiikan kehitystä. Ensin kyräillään ja osoitellaan aseilla, mutta lopussa pelataankin jo pullonpyöritystä naisista keskustellen. Rahaa tällainen tuotanto ei ole paljoa niellyt, mikä osoittaa omalla tavallaan sen, ettei hyvän tarinan toteutus vaadi massiivista rahavuorta toteutuakseen. Raina ei niin ikään sisällä mitään dramaattista loppurytinää Hollywoodin malliin. Sen sijaan miesten mökkeily päättyy aika lailla juuri niin kuin voisi odottaakin. Lopuksi elokuva kertoo, mitä miehille tapahtui myöhemmin elämässä. Elokuvallisesti raina ei siis ole mitenkään erikoinen, mutta tarinassa on jollain lämmittävällä tavalla sydäntä. Sotaelokuvalle sellainen on erittäin harvinaista.

Blu-ray-levylle on laitettu tasan yksi ekstra: paneelikeskustelunomainen haastattelu, jossa leffan tekijät vastailevat lehdistön kysymyksiin norjaksi. Tekstitystä ei ole, joten tämä haastis oli minulle yhtä tyhjän kanssa. Kovin mieluusti olisin katsellut vaikka aitojen veteraanien haastatteluja, mikäli he vielä olivat tekohetkellä hengissä.

Tämä on mainos:

Into the White on kiva pieni tarina suuresta sodasta. Muistutus siitä, että valtioiden sotiessa yksilöt eivät välttämättä sodi.

Into the White
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Into the White

Into the White

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Lämminhenkinen draama ei välttämättä ole ensimmäinen sotaelokuvasta mieleen tuleva sanapari. Tätä Into the White kuitenkin on.



Ladataan seuraavaa sisältöä