Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Fast & Furious 6

Fast & Furious 6

Kaahailua ja kauniita naisia...taas.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kuudennen Fast & Furious -leffan arviota varten luin aikani kuluksi viidennen osan arvioni. Tarinakuvausta lukuun ottamatta voisin kopioida wanhan tekstini sellaisenaan tähän ja lätkäistä vain arvosanan perään. Kukaan ei huomaisi eroa. Fast & Furious 6 on siis täysin sitä samaa kuin ennenkin: viihdyttävää toimintaa upeilla autoilla höystettynä kauniilla naisilla. Fysiikan lait lentävät ulos ikkunasta ensimmäisen kaasupolkaisun jälkeen, mutta viis siitä. Pääasiana on näyttää hyvältä.

HQ

Entinen erikoisjoukkojen majuri Shaw (Luke Evans) on koonnut rikollistiimin, joka tekee vauhdikkaita ryöstökeikkoja. Heidät täytyy tietenkin pysäyttää, ja siihen kovaotteinen poliisi Hobbs (Dwayne Johnson) tarvitsee jälleen kerran Dominic Torettoa (Vin Diesel) tiimeineen. Nämä kaksi joukkoa mittelevät voimiaan ympäri maailmaa. Rapatessa roiskuu, luodit vinkuvat ilmassa, urheiluautot romuttuvat ja bikinibeibet poseeraavat.

Ydinjoukko on pysynyt elokuvasta toiseen pääpiirteittäin samana, joten käsikirjoittajilla on varmasti ollut hankalaa löytää uusia puolia henkilöhahmoista. Tämän vuoksi kantavana teemana onkin syventyminen Toretton kunniakoodiin: Vin Dieselin esittämä Dominic pitää perhettä kaikkea muuta tärkeämpänä, ja pahis-Shaw´n mielestä juuri tämä tekee hänestä heikon. On hyvin harmillista, että vastavoimaksi ajateltu Luke Evansin Shaw jää hahmona täysin paperinohueksi. Miehestä ei selviä leffan aikana oikeastaan mitään, joka auttaisi katsojaa ymmärtämään hänen motiivejaan tai valittujen toimintatapojen syitä. Tämän vuoksi hahmosta on vaikea välittää: Shaw on geneerinen paha poika, joka lopussa kukistetaan ja voittajat ratsastavat, tai siis ajavat, auringonlaskuun. Positiivinen yksityiskohta on, että kauniit ihmiset ovat naisia myöten pääosin 30-40-vuotiaita. Hollywood-elokuvissa niin kovin yleistä nuoruuden palvontaa ei juuri huomaa.

Toimintakohtaukset ovat kieltämättä upeita, ja ne on pyritty toteuttamaan mahdollisimman paljon oikeasti käyttäen vain hillitysti digitaalitekniikkaa. Siitä huolimatta katsomiskokemus menettää tehoaan heti, kun erehtyy kiinnittämään huomiota fysiikkaan. Toisaalta kukapa tällaiselta rainalta realismia odottaisikaan. Silti on olemassa hiuksenhieno raja uskottavan ja epäuskottavan fantasian välillä, ja liian usein Fast & Furious 6 lipsahtaa sinne epäuskottavan puolelle. Kaikesta huolimatta on kuitenkin syytä painottaa, että leffa on puutteistaan huolimatta viihdyttävää katsottavaa.

Lisämateriaalit ovat yllättävän kattavat. Kulissien takaiset katsaukset on ärsyttävästi jaettu useaan osaan, vaikka yksi pitkä katsaus olisi ollut käyttäjäystävällisempi ratkaisu. Tekijöiden läpättelyt leffan tekemisestä sisältävät ilahduttavan vähän perinteistä rinkikehumista, vaikka siltäkään ei täysin vältytä. Painopiste on tarinan ja henkilöhahmojen avaamisessa. Ehkäpä sen vuoksi, ettei itse elokuva kauheasti näihin asioihin paneudu.

Tämä on mainos:

Fast & Furious 6 on miehille suunnattu viihdyttävä kaahailuelokuva. Tätä samaa on saatu jo kuuden leffan verran ja ilmeisesti lisääkin on tulossa. Kyllähän näitä paremman puutteessa katsoo, mutta sarjan väsähtämisen merkit alkavat olla jo liian ilmeiset.

Fast & Furious 6
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä