Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Croodit

Croodit

Esihistoriallisen perheen edesottamukset jättävät kylmäksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Sanonnan mukaan uteliaisuus koitui kissan kuolemaksi. Varmaankin tästä ovat tekijät innoittuneet, sillä Croodien kantavana teemana ovat uteliaisuus ja sen mukana tulevat, tarpeeseen syntyvät keksinnöt. Idea on hyvä, mutta toteutus ei yrityksestä huolimatta onnistu vangitsemaan katsojan mielenkiintoa.

HQ

Esihistoriallinen perhe on viettänyt jo lukuisia vuosia aikaansa joko luolan suojassa tai sen välittömässä läheisyydessä ruokaa etsien. Ratkaisu on pitänyt heidät hengissä, mutta samalla se on tylsistyttänyt teini-iän saavuttaneen Eepin. Emma Stonen äänellä punatukkainen mimmi julistaa isälleen haluavansa tutkia maailmaa tutun ja turvallisen luolan ulkopuolella. Suurikokoinen faija panee tietenkin vastaan erittäin uutterasti Nicolas Cagen äänellä. Eep tekee pienen karkumatkan ja törmää perheensä uteliaisuuden vuoksi menettäneeseen Guy-kundiin. Ryan Reynoldsin tulkitsemana eksoottinen poika on kuitenkin sitä mieltä, että tiedonjanon avulla hänen edesmennyt perheensä kykeni tekemään tärkeitä keksintöjä, kuten tulen ja kengät. Sitten alkaakin tapahtua ja luolaan jumittuneen perheen on pakko tunnustaa maailman muuttuneen.

Tarina ei ole erityisen yllätyksellinen, mutta pidin sen ajatuksesta. Harmillisesti pelkkä idea ei kanna kovin pitkälle, vaan tämän lisäksi pitäisi olla myös merkityksellinen tarina kerrottavaksi. Nyt Croodit jää niin sanotusti yhden tempun poniksi. Sisällön puutetta on pyritty paikkaamaan näyttävällä toiminnalla, karkkimaisella ulkoasulla ja runsaalla dialogilla. Keskustelut vain ovat harvoin merkityksellisiä jääden lähinnä pelkälle läpä läpä -tasolle. Yksikään henkilöhahmo ei onnistu olemaan kiinnostava, vaikka Nicolas Cagen isukki kovasti yrittää.

Teknisesti elokuva on huippuluokkaa. Kuva on kirkas ja värikäs, äänet kaikaavat odotetusti ja runsaat kamera-ajot takaavat katsojalle tunteen toiminnan keskellä olemisesta. Kasvot on tehty ilmeisen tarkoituksella karikatyyrimäisiksi alleviivaamaan lapsenomaista vaikutelmaa. Ilmeikkyyteen on panostettu niin ihmisillä kuin elikoillakin.

Lisämateriaaleissa tarjotaan lyhyitä ja vitsiksi tarkoitettuja katsauksia esihistoriallisista eläimistä. Tämä on sääli, koska rainalla olisi ollut mahdollisuus informoida perheen pienimpiä oikeista elikoista. Hieman syvällisyyttä kaipaaville mukana on kourallinen poistettuja kohtauksia, joita tekijät itse pohjustavat.

Tämä on mainos:

Croodit on ideana hyvä, mutta sen lähtöajatuksen päälle ei ole osattu rakentaa merkityksellistä tarinaa. Tällöin edes teknisesti loistava esitystapa ei pelasta leffaa.

Croodit
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Croodit

Croodit

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Esihistoriallisen perheen edesottamukset jättävät kylmäksi.



Ladataan seuraavaa sisältöä