Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / China
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
elokuva-arviot

LEGO: Batman Elokuva

Lepakkomies egona legona

Ilmestyessään Lego Elokuva paljastui ylistetyksi hitiksi hieman yllättäen. Rakennuspalikoista ammentava täysin uusi animaatioelokuva ei ollut lajityypissä aiemmin vakuuttaneiden Pixarin tai Dreamworksin käsialaa, mutta ehkäpä juuri täysin uudenlainen tyyli ja sarkastinen huumori tekivät siitä niin suositun. Elokuva vilisi mitä moninaisempia hahmoja, joista yhdeksi tunnetuimmista nousi palikkaversio kaikkien tuntemasta Batmanista (Will Arnett / Carl-Kristian Rundman). Mustiin pukeutuvasta lepakkokähisijästä on revitty nyt oman spinoff-elokuvallisen verran Lego-huumoria, jota on aiemmin nähty paljon hillitymmin saman sarjan peleissä.

Jokeri (Zach Galifianakis / Juha Varis) ja muut Gothamin kirjavasta konnakavalkadista höykyttävät kaupungin rakenteita jälleen, mutta onneksi toimettoman poliisivoiman tukena liitää maailman mahtavin yön nahkahiiri. Batmanin ja Jokerin välille on vuosikymmenien ajan rakennettu arkkivihollisten veljesromanssia, joka kuitenkin karvaalla tavalla paljastuu Jokerille yksipuoliseksi suhteeksi. Suhteen elävöittämiseksi pitää siis lisätä kierroksia Gothamin terrorisoimiseen. Intergalaktisten reittien kautta Jokerin aisapareiksi liittyvät Lego Dimensions -peleistäkin tutut kolmannen osapuolten muinaiskätyrit ja lisenssihahmot King Kongista Dr. Whon Dalekeihin. Hahmomäärä on riemastuttavan laaja. Elokuvassa vilahtavat myös Justice Leaguen sankarit, ö-luokan vihollisia vanhemmista sarjakuvista ja 1960-luvun tv-sarjasta muistettavat Leijamies ja Munapää.

Perusteiltaan tarina on Lepakkomiehelle melko kaavamainen, kun mukaan ympätään vielä Robinin (Michael Cera / Antti Lang) ja Barbara Gordonin (Rosario Dawson / Ella Pyhältö) astuminen kuvioihin. Lukuisia kertoja nähtyä Waynen vanhempien kuolemaa ei sentään legosoituna esitetä. Väkivaltaa ja ammuskelua on muutoinkin lievennetty komiikan keinoin lapsille sopivammaksi. Pääpaino tarinassa on kuitenkin siirappisesti Batmanin itsensä löytäminen ja ystäviin luottaminen.

Lego Batman
Lego Batman