Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
elokuva-arviot

Jack Reacher: Paluu päämajaan

Jack Reacherin olisi kannattanut pysyä poissa.

Armeijauransa taakseen jättänyt Jack reacher (Tom Cruise) kiertää taas Amerikkaa ilman varsinaista päämäärää. Omalla tavallaan vääryyksiä korjaava ex-majuri Reacher tutustuu majuri Turneriin (Cobie Smulders) ihmiskauppatapauksen yhteydessä, ja päättää viedä hänet lounaalle. Suunnitelmat menevät kuitenkin uusiksi, kun Reacherille selviää Turnerin olevan yllättävissä ongelmissa. Näihin myös Reacher uppoaa apua tarjotessaan.

Heti alkumetreiltä elokuvassa on vahvaa väkisin vääntämisen makua. Dialogi on pakotetun tuntuista ja kerronta kaavoihin kangistunutta. Vaikka tarina ei mullistavia käänteitä pidäkään sisällään, tuntuvat sen palaset kovin irtonaisilta ja hankalilta seurata. Yhteyksiä palasten välille luodaan keskustelujen sivulauseissa, ja kokonaisuus tuntuu vähintäänkin haastavalta.

Asiaa ei auta näyttelijöiden heikko olemus. Yleisesti valovoimainen ja karismaattinen Tom Cruise on ehkä ensimmäistä kertaa oikeasti vanhan ja väsyneen näköinen. Osassa kohtauksista myös pahasti turvonnut Tomppa jauhaa persoonatonta dialogiaan Jack Reacherina ilman kiinnostuksen häivääkään. Ei siis ihme, ettei kemiaa hänen ja vastanäyttelijä Cobie Smuldersin välillä juuri ole. Smulders on ehkä elokuvan ainoa kantava voima. Hänen hahmonsa kovan sotilaallisen kurin ja sen alta löytyvän välittävän ihmisen yhdistelmässä tuovat edes hiukan uskottavuutta. Tämä ei kuitenkaan riitä, sillä pohjan viimeistään elokuvalta vie Danika Yarosh kiukuttelevana teininä. Yaroshin Samantha-hahmo on nimittäin kirjoitettu todella rasittavaksi stereotyyppiseksi teiniksi. Lisäksi hänen puinen suorituksensa vaikuttaa siltä kuin olisi jatkuvasti väärän lääkityksen alaisena.

Jack Reacher: Paluu päämajaan
Jack Reacher: Paluu päämajaan