Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
elokuva-arviot

Wonder Woman

Supersankarigenren ikioma Citizen Kane


Facebook
TwitterReddit

DC:n supersankarileffat eivät ole olleet erityisen korkeassa kurssissa sitten Nolanin Batman-trilogian. Rehellisesti sanottuna maailma olisi huomattavasti parempi paikka, jos nämä uudemmat tuotokset olisivat jääneet tekemättä. Onneksi Wonder Woman on toista maata. Itse asiassa se on supersankarigenren Citizen Kane. (Tästä lisää myöhemmin.)

WW on perinteinen superleffa, joka keskittyy päähenkilönsä menneisyyteen ja siihen kuinka tuikitavallisesta Dianasta, Amatsonien prinsessasta, kasvoi Bättiksen ja Teriksen rinnalla taisteleva Ihmenainen. Dianan tarinaa ei ole kuitenkaan kerrottu samalla tavalla puhki kuin esimerkiksi Hämiksen esihistoriaa, joten perinteisyys on tässä jopa paikallaan.

Pientä modernia kehystystä lukuunottamatta WW sijoittuu ensimmäisen maailmansodan kuvioihin, ja se sekoittaakin supertoimintaan runsaasti sotaelokuvien kliseitä. Esimerkiksi Dianan tiimi koostuu aivan huikeista kansallisista stereotypioista, jotka todella pistävät silmään muuten progressiivisessa elokuvassa. Supersotaelokuva on tässä kuitenkin toimiva konsepti, koska sen viesti on selkeästi sodanvastainen.

WW pelittää muutenkin viestipuolella, koska se tuo viimein valkokankaalle vahvan ja moniulotteisen naispuolisen supersankarin täysin omassa elokuvassaan. Diana ei ole miehisiä stereotypioita toistava machopullistelija vaan uskottava, selvästi omista lähtökohdistaan ponnistava toimija. Näin hän antaa monelle sarjisfanille ensimmäistä kertaa kaivattua edustusta suuren mittakaavan tuotannossa, mikä onkin ehdottomasti WW:n suurin ansio.

Wonder WomanWonder WomanWonder WomanWonder Woman
Photo: IMDb
Wonder WomanWonder WomanWonder WomanWonder Woman