Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
elokuva-arviot

Superman/Batman 9 Film Set

Läjä vanhempia DC Comicsin elokuvia yhdessä julkaisussa. Siinä kaikki.

Facebook
TwitterReddit

DC Comicsin elokuvia on tuotu isolla rahalla elokuvateattereihin kuluvana vuonna, joten nyt on kai aika pakata ne vanhemman polven leffat yhdeksi mittavaksi Blu-ray-julkaisuksi. Peltiseen lootaan pakattu boksi vie mukavan vähän tilaa. Tämä ehkä onkin se merkittävin motivaatio kokoelman hankkimiseksi niille, joiden hyllyssä mukaan sisällytetyt yhdeksän elokuvaa jo ovat.

Aivan ensimmäiseksi on syytä tietää, ettei kokoelman elokuville ole tehty yhtään mitään edes lisämateriaalien osalta. Kyseessä ovat ihan ne samat levyt, jotka julkaistiin DVD:lle tai Blu-raylle silloin joskus 10-15 vuotta sitten. Joitakin kummallisuuksia on kuitenkin jäänyt mukaan.

Superman The Movie (1978) on monella tavalla supersankarielokuvien kantaisä. Kuva on harmillisen rakeinen, ja jonkinlainen klassikkoa kunnioittava kirkastaminen alkaisi olla paikallaan. Monelle vanhemman polven nörtille Christopher Reeve on edelleen se Ainoa Oikea Teräsmies. Elokuvan aloittava John Williamsin tunnusmusiikki on edelleen Star Warsin ja Indian Jonesin tunnussävelten kaltainen klassikko, jonka tosinörtit tunnistavat heti jo muutaman ensimmäisen nuotin perusteella.

Jatko-osa Superman II onkin sitten se kummajainen. Kokoelmassa ei nimittäin ole mukana sitä niin sanottua alkuperäistä Richard Lesterin ohjaamaa versiota vuodelta 1980, vaan ensimmäisen elokuvan ohjanneen Richard Donnerin vuonna 2006 päivänvaloon päässyt versio. Donner oli saanut 1970-luvun lopulla jatko-osan jo noin 80% kuvatuksi, kun hän riitaantui tuottajien kanssa saaden potkut. Hänen tilalleen pestattiin lähinnä komedioissa kunnostautunut Richard Lester, jonka uusiksi kuvaama versio on se, jonka maailma tunsi melkein 30 vuoden ajan elokuvana Superman II. Vuonna 2006 Donnerin kuvaama materiaali nousi jälleen otsikoihin, ja mies leikkasi lopultakin sen oman elokuvansa loppuun alanimellä Richard Donner Cut. Tätä poikkeuksellista draamaa ei millään tavalla mainita kokoelmassa, joka on erittäin suuri puute. Oikea ratkaisu olisi ollut sisällyttää mukaan sekä Lesterin että Donnerin versiot.

Superman III (1983) on joukosta se kaikkein komediallisin osa, jossa myös Christopher Reeven näyttelijänkyvyt pääsevät ehkä parhaiten oikeuksiinsa. Tietokoneet olivat tuohon aikaan nouseva uusi trendi monin tavoin, ja se näkyy tarinassa vahvasti. Nelikon päättävä Superman IV: The Quest for Peace (1987) on niin luokattoman huono niin tehosteiltaan kuin tarinaltaankin, että se teki tyhjäksi toiveet uudesta Teräsmies-elokuvasta melkein 20 vuoden ajaksi. Lentokohtauksissa tarkempi Blu-ray-kuva paljastaa muun muassa käytetyt vaijerit.

Superman/Batman 9 Film SetSuperman/Batman 9 Film SetSuperman/Batman 9 Film SetSuperman/Batman 9 Film Set
Superman/Batman 9 Film SetSuperman/Batman 9 Film SetSuperman/Batman 9 Film SetSuperman/Batman 9 Film Set