Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
elokuva-arviot

Game of Thrones, 7. kausi

Tulen ja jään laulun kiivastahtiset loppusoinnut

Facebook
TwitterReddit

George R.R. Martinin fantasiakirjallisuuteen perustuva Game of Thrones lipuu vääjäämättä kohti päätöstään. Seitsemäs tuotantokausi ei onnistu tasapainoilemaan ongelmitta tarinan kasaan kerimisen ja panosten korottamisen välillä - toiseksi viimeinen sesonki on selvästi sarjan epätasaisin kokonaisuus.

Daenyrys Targaryen (Emilia Clarke) on viimeinkin onnistunut purjehtimaan Westerosiin armeijoineen ja lohikäärmeineen päivineen, mutta saa huomata, ettei rautavaltaistuimen valtaaminen olekaan mikään kakunpala. Kyseiselle jakkaralle tiensä raivannut ja matkalla kaiken veljeään lukuun ottamatta uhrannut Cersei Lannister (Lena Headey) puolestaan raivaa vanhoja vihollisiaan ja liittolaisiaan tieltään aggressiivisesti. Cersei myös vieraantuu entisestään velipojastaan Jaimesta (Nikolaj Coster-Waldau). Talvivaaran takaisin vallannut Jon Nietos (Kit Harington) huolestuu kuumottelevista Valkoisista kulkijoista, ja lähes voittamattoman yhteisen vihollisen uhka ajaa sarjan päähenkilöitä epätodennäköisiin liittoumiin.

Game of Thrones on myllännyt Westerosia ja hahmojen välisiä suhteita kuolettavilla juonenkäänteillä koko sarjan ajan, ja tälläkin kaudella asetelmat vaihtuvat mielenkiintoisesti mutteivät järin luontevasti. Nietos-äpärän ja Danyn liittoumasta seuraavat juonenkäänteet ovat laskelmoidunoloisia ja suoraan sanottuna ennalta-arvattavia - Sansan ja Aryan (Sophie Turner ja Maisie Williams) jälleennäkeminen ja keskinäinen juonittelu Talvivaarassa eivät nekään lähde kunnolla lentoon missään vaiheessa.

Vähän yllättäen mielenkiintoisimmiksi hahmoiksi tällä kaudella nousevatkin Lannisterit. Jaime ja Cersei ovat muuttuneet hahmoina ehdottomasti eniten sarjan aikana, ja kummastakin huokuu väsymys ja kyynisyys kaikkea kohtaan - kiitos Headeyn ja Coster-Waldaun mainion näyttelijäntyön. Lannisterin sisarusten hahmonkehitys loistaa varsinkin kauden päätösjaksossa, jossa kaksikko kohtaa viimeinkin Danyn ja Jonin.

Game of Thrones: Säsong 7Game of Thrones: Säsong 7Game of Thrones: Säsong 7Game of Thrones: Säsong 7
Game of Thrones: Säsong 7Game of Thrones: Säsong 7Game of Thrones: Säsong 7