Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
elokuva-arviot

Coco

Sympaattinen seikkailu kuolleiden maailmassa

Facebook
TwitterReddit

Entisaikojen animaatiojätti Pixar on viime aikoina tehtaillut pitkälti vain jatko-osia hittielokuvilleen. Yhtiön uusin tuotos kuitenkin tekee rohkean hypyn positiivisempaan suuntaan esitellen katsojille täysin uusia hahmoja ja mielenkiintoisen kuolleiden maailman, joka ainakin länsimaiselle yleisölle on hiukan tuntemattomampi.

Coco kertoo tarinaa Miguel -nimisestä pojasta (Luca Elshout), joka tulee isosta perheestä. Nuori Miguel rakastaa musiikkia yli kaiken, ja haluaa isona tulla suureksi kitaravirtuoosiksi sekä kaikkien ihailemaksi laulajaksi. Ongelmana on kuitenkin hänen sukunsa, joka kieltää kaikenlaisen musiikin. Miguel on vaikeiden valintojen edessä: kuunnellako suvun toiveita vai omia halujaan. Ristiriidat saattavat Miguelin unohtumattomalle seikkailulle sukunsa historiaan, joka on yllätyksiä täynnä.

Pixar on tehtaillut reseptin sujuvaan tarinankerrontaan jo vuosia sitten, jonka takia myös Coco rullaa eteenpäin mutkitta. Aikuismaisempi ote jättää pienempiä lapsia kiinnostavat kohellukset vähemmälle, ja elokuva keskittyy asiasisältöön rennon hauskalla otteella. Osa elokuvan vitseistä jää vääjäämättä meksikolaiskulttuuria tuntevien henkilökohtaiseksi iloksi, mutta pääpiirteittäin tarina on yleistetty sujuvasti. Pelottavalta vaikuttava maailma on käännetty sympaattiseksi vuoristorata-ajeluksi itseensä uskomisen ja omien unelmien tavoittelemisen nimissä. Ainoastaan lopun pakottava tarve saada elokuvaan välttämätön paha saa hiukan irvistämään. Lastenelokuvista kun voisi murhaamisen ja tappamisen jättää aivan hyvin pois.

CocoCocoCocoCoco
CocoCocoCocoCoco