Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Devil

Devil

Kristillistä kuvastoa hyödyntävä Devil on erikoinen kauhuelokuva. Se alkaa ja etenee erittäin tylsästi, mutta ryhdistäytyy viimeisellä neljänneksellä. Loppuratkaisu onnistuu olemaan sekä yllättävä että tyydyttävä, mikä on lajityypille poikkeuksellista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Tarinan taustalla häärii muistakin erikoisista rainoista tunnettu M. Night Shyamalan, joten ainakin lähtökohtaisesti luvassa on jotain mielenkiintoista. Viisi ihmistä juuttuu hissiin, ja hiljalleen alkaa tapahtua kauheita. Jokaisella on tavalla tai toisella musta menneisyys, joka avautuu elokuvan edetessä. Loppua kohti käy selväksi, että yksikään loukussa oleva tai heitä vapauttamaan tullut ei ole päätynyt tilanteeseen sattumalta. Taustalla häärii itse vanha vihtahousu, ja pian ollaankin elämän syvimpien kysymysten äärellä.

HQ

Devilin suurin ongelma on se, ettei se ole jännittävä tai pelottava. Näyttelijät hoitavat sarkansa hyvin ja tarina on varsin kiinnostava. Kauhussa on tärkeää luoda katsojalle ahdistava tunnelma, mutta tässä ohjaaja epäonnistuu. Viimeisellä neljänneksellä kerronta kuitenkin paranee, ja loppuratkaisu onnistuu yllättämään. Pohjaa jatko-osalle ei pedata, joten lopputekstien rullatessa kokee saaneensa tyydyttävän päätöksen tarinalle.

Devil ei herätä suuria tunteita, mikä onkin sen pahin puute. Eniten tarinasta saa irti, mikäli on tavalla tai toisella mieltynyt kristillisiä teemoja hyödyntäviin elokuviin. Onnistunut loppuratkaisu nostaa kokonaisarvosanaa numerolla.

Devil
DevilDevil
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Devil

Devil

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Epätasainen kauhuelokuva yhdistää kristillistä mytologiaa ja yllättäviä juonenkäänteitä.



Ladataan seuraavaa sisältöä