Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Due Date

Due Date

Due Date eli Laskettu aika on uusioversio Steve Martinin vuoden 1987 elokuvasta Vauhdilla Chicagoon. Tarinaa on hieman muutettu, mutta aiheen tenho ei ole siitä vanhentunut. Rainaa voi suositella lämpimästi, jos sattuu pitämään hyvän tarinan kertovista komedioista. Toisaalta Rautamiehenä tunnetun Robert Downey Jr.:n työjäljestä pitävät ovat niin ikään tyytyväisiä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Peter Highman on menestyvä arkkitehti, joka saa työmatkallaan tärkeän tiedon: vaimo synnyttää pian. Miehelle tulee tolkuton kiire päästä paikalle, mutta sitten alkaa alamäki. Väkisin mukaan lyöttäytyvä "näyttelijä" Ethan Tremblay järjestää Highmanin lentokieltoon. Tästä alkaa epätavallisen parivaljakon matka halki Amerikan mantereen. Reissun varrelle mahtuu melkein kaikki mahdolliset viivytykset, joita nyt vain voi ihmiselle sattua.

HQ

Rautamiehen jälkeen Robert Downey Jr.:n ura on lähtenyt nousukiitoon. Ja miksi ei olisi: mies tekee tasaisen varmaa työtä jokaisessa elokuvassaan. Erityisen vaikuttavaa on Downeyn kyky sanoa repliikkinsä niin luonnollisesti, että katsoja melkein uskoo miehen pukevan sanoiksi sen hetkisiä ajatuksiaan. Tällainen kahden miehen elokuva päätyisi pannukakuksi ilman vahvaa aisaparia, mutta onneksi Zach Galifianakis ei jää Downeyn esittämän arkkitehdin varjoon. Parin ratkiriemukas sanailu on jatkuvaa läpi elokuvan, ja välillä synnytykseen kiirehtivän miehen turhautumisen voi suorastaan tuntea ruudun läpi.

Kameratyöskentely ei missään vaiheessa erityisesti häikäise, mutta toisaalta kerrontaa on helppo seurata. Kuvakulmilla kikkailu on jätetty lapsipuolen asemaan ehkä siksi, että rainan kantava voima on parivaljakon keskinäinen sanailu. Due Daten tehosteista tai musiikista ei jäänyt minkäänlaista muistikuvaa. Toisin sanoen kumpikaan niistä ei ainakaan häirinnyt.

Due Date - Laskettu aika on oiva näyte siitä, kuinka hyvillä näyttelijöillä ja päivitetyllä tarinalla uusioversiokin tuntuu tuoreelta.

Due Date
Tämä on mainos:
Due DateDue Date
Due DateDue Date
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Due Date

Due Date

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Road trip -komediaa tarjoava Due Date toimii erinomaisena viihteenä erityisesti hyvän pääosakaksikon turvin.



Ladataan seuraavaa sisältöä