Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Faster

Faster

Tekisi mieli kuitata koko arvio kolmella sanalla: täysin mitäänsanomaton kostotarina. Toisaalta elokuva näyttää hyvältä, mutta ei sen vuoksi kannata tuhlata sataa minuuttia elämästään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Fasterissa on oikeastaan vain kolme henkilöhahmoa, ja niistäkin yksi on täysin turha tarinan kannalta. Pankkikeikan seurauksena "joku" järjestää iskun ryöstäjien kotiin. Seuranneessa kahakassa Dwayne Johnsonin eli The Rockin esittämä Kuski saa kuulan kalloonsa, ja hänen veljensä tapetaan. Kymmenen vuotta myöhemmin Kuski on istunut tuomionsa ryöstöstä, ja vapauduttuaan alkaa jahdata veljensä murhaajia. Siinäpä se leffa onkin: tarinan tietää ennen kuin Blu-ray-soittimen kello näyttää viittä minuuttia.

HQ

Kuskin lisäksi kuvioissa pyörii Billy Bob Thorntonin Kyttä, jonka merkitys tarinassa selviää vasta aivan loppumetreillä. Tämän seurauksena katsoja ihmettelee leijonanosan rainasta sitä, millä tavalla yhden poliisin yksityiselämä liittyy koko asiaan. Kolmas nimihenkilö on Oliver Jackson-Cohenin Tappaja. Mies on pitkä ja jäntevä mallipoika, jonka vaimona söpöilevä Maggie Grace ei jää ulkoisessa näyttävyydessä miehestään jälkeen. Silmäkarkin lisäksi pariskunnalla ei kuitenkaan ole mitään virkaa koko elokuvassa. Tarina toimisi jopa paremmin ilman heitä.

FasterFaster

Kerronta on alusta loppuun levällään kuin Jokisen eväät. Kaikenlaisia mielenkiintoiseksi tarkoitettuja viittauksia tulee koko ajan, mutta ohjaaja George Tillman Jr. ei ole osannut sisällyttää niitä osaksi tarinankuljetusta. Kuski esimerkiksi kuuntelee pitkin leffaa saarnoja radiosta, mikä tuntuu hyvin hämmentävältä. Syy selviää rainan loppupuolella, mutta siinä vaiheessa katsoja on jo ehtinyt arvata asian moneen kertaan. Tappajalla on kännykän soittoäänenä Hyvät, pahat ja rumat -elokuvan tunnusmusiikki. Ehkä ohjaaja on halunnut viestiä elokuvansa tavoittelevan modernin villin lännen tunnelmaa, mutta ei hän siinä kaksisesti onnistu.

Faster näyttää hyvältä, ja sen keltainen väripaletti on yksinäisen kostajan teemaan hyvin sopiva. Loppuratkaisu on tyydyttävä, mikä on erittäin hyvä saavutus tänä jatko-osien luvattuna aikana. Lisämateriaalia on levyllä melkoisen paljon. Tätä ei kuitenkaan voi lukea ansioksi: kun ammattitaito ei ole riittänyt hyvän elokuvan tekemiseen, täytyy tarkoitusperiään selittää erikseen lisämateriaaleissa.

Tämä on mainos:

Faster on malliesimerkki siitä, että komealla ulkoasulla ja kauniilla näyttelijöilläkin saa aikaan umpisurkean elokuvan.

FasterFaster
02 Gamereactor Suomi
2 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Faster

Faster

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Klassinen kostotarina näyttää paikoitellen hyvältä, mutta epäonnistuu lähes kaikessa muussa.



Ladataan seuraavaa sisältöä