Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / China
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
elokuva-arviot

Titaanien taistelu 3D

God of War voisi olla siisti juttu elokuvana. Sellaista ei kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi tulossa, joten pelaajien on tyydyttävä Titaanien taistelun uusintafilmatisointiin. Ihmeellisiä tekoja suorittavan miehen nimi on tällä kertaa Perseus eikä Kratos, mutta antiikin maailmasta kiinnostuneita pelaajia se ei haittaa.

Muinaisen Kreikan ja Rooman taruissa jumalat eivät olleet kaikkivaltiaita, vaan hyvinkin inhimillisiä heikkouksineen päivineen. Tästä syystä jumalat tekivät aika ajoin virheitä, ja olivat myös alttiita inhimillisille tuntemuksille, kuten kateudelle ja äkkipikaisuudelle. Titaanien taistelussa ihmisten kärsivällisyys on hiljalleen loppumassa: Olympoksen asukkien oikuttelua on siedetty jo tarpeeksi pitkään. Tarvitaan kuitenkin motivoitunut mies, joka olisi siinä sivussa jotain muuta kuin pelkkä ihminen. Tavallisten tallaajien onneksi ylijumala Zeus on melkoinen häntäheikki, joten äpärälapsista ihmisten kanssa ei ole pulaa. Pelastajaksi valikoituu Perseus, joka johdattaa pienen soturijoukon Argoksen kaupungista aina Manalan perukoille asti.

Clash of The Titans 3D

Voisin lyödä vaikka vetoa, että ohjaaja Louis Leterrier on innoittunut God of Warista elokuvaa visualisoidessaan. Puvustus, maisemat ja oliot ovat kaikki kovin tutun oloisia. Puuttuu enää Spartan Aave Kratos puhisemassa kaiken keskellä. Pisteenä iin päällä on samaa pelihenkeä fiilistelevä musiikki, joka tukee loistavasti mahtipontisia toimintakohtauksia.

Henkilögalleriassa kiistellään kautta linjan statuksesta ja sen merkityksestä. Kuka nyt onkaan jumala, puolijumala tai ehkä jotain siltä väliltä? Kuka taas mieltää oman statuksensa kiroukseksi ja kuka siunaukseksi? Paljon tätä syvällisempään käsittelyyn ei päästä, sillä Titaanien taistelu ei ole henkilödraama: painopiste on toiminnassa ja seikkailemisessa. Varsin intensiivistä tarinaa ajatellen ratkaisu on ymmärrettävä, mutta toisaalta antiikin kuvastossa olisi ollut materiaalia rakentaa keskushahmoista mielenkiintoisempia.

Clash of The Titans 3D

Blu-rayta myydään jo nimessä 3D-kuvalla, jota ei kuitenkaan ollut mahdollista testata arviota varten. Joka tapauksessa perinteinen kaksiulotteinen raina teräväpiirrolla on (onneksi) myös mukana. Lisämateriaalit ovat varsin kattavia tarjoten katsauksia elokuvan tekemisen eri vaiheisiin. Ennen mielenkiintoisinta antia tällaisissa dokumenteissa oli erikoistehosteiden suunnittelu, mutta nykyään kaikki tehdään tylsästi vihreän taustan edessä digitaalitekniikan avustamana.

Antiikin tarinoista muodossa tai toisessa kiinnostuneille Titaanien taistelu on suositeltavaa viihdettä. Summittaiset ennakkotiedot aihepiiristä ovat eduksi, mutta eivät vaatimuksena toimintakohtauksista nauttimiselle.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score