Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
elokuva-arviot

Kung Fu Panda 2

Po ja kumppanit pääsevät taas pelastamaan Kiinaa, entisten hallitsijoiden harhautuneen jälkikasvun palatessa kaappaamaan vallan uuden tykkiteknologian ja susiarmeijan avustuksella. Vaikka tukeva panda onkin nyt hyväksytty yhdeksi kung fun mestareista, on hänellä edelleen opittavaa sekä taistelulajeista että omasta menneisyydestään.

En suoraan sanottuna odottanut suuria tältä elokuvalta. Dreamworks on polkenut viihdyttävän Shrek-elokuvansa muiston suohon ontuvilla jatko-osilla, ja perinteisestihän teatterianimaatioiden jatko-osat julkaistaan suoraan dvd:lle, hyvästä syystä.

Kung-Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2 poikkeaa onneksi näistä perinteistä totaalisesti, ja itse asiassa parantaa vauhtiaan ensimmäisestä osasta huomattavasti. Tahditus on nyt tiiviimpää, tarina on ehkä tuttu mutta aiempaa hiotumpi, ja kasvanut prosessointiteho maalaa ruudulle maisemia jotka ovat välillä tyystin hämmästyttäviä. Elokuvassa on nyt myös enemmän tunteellista syvyyttä.

Animoidut turrit eivät tietenkään olisi yhtään mitään ilman ääninäyttelijöitään. Jack Black on edelleen Jack Black, varastaen shown totuttuun tapaan esim. Angelina Jolien Tiikeriltä ja Dustin Hoffmanin Mestari Shifulta. Nyt hän tosin saa ansaittua vastapainoa Gary Oldmanin upealta Sheniltä, joka on albiinoriikinkukkona hämmästyttävän visuaalinen pahis. Oldman on täydellinen valinta Shenin ääneksi, onhan hänellä jo ennestäänkin pitkä liuta muistettavia pahiksia menneisyydessään.

Kung-Fu Panda 2

Kuten sanottua, Kung Fu Panda 2 näyttää käsittämättömän komealta. Sen peruskivenä on tietysti edistynyt tietokoneanimaatio, mutta siinä leikitellään myös perinteisen varjonukketeatterin keinoilla. Lopputulos on upea, ja koska elokuva suunniteltiin 3D mielessä pitäen, on maisemissa myös 2D-muodossa tavatonta syvyyttä ja laajuutta.

Elokuvaa oli tuottamassa kenties hieman yllättäen myös Guillermo del Toro, jota käy ilmeisesti kiittäminen joistakin sen tummemmista sävyistä. Tarina Pon alkuperästä on raflaavaa materiaalia etenkin nuoremmalle yleisölle, ja riipaisevaa katsottavaa hieman vanhemmillekin, mutta se tuo pandan hahmoon sen kaipaamaa syvyyttä ja antaa elokuvalle ensimmäisestä osasta puuttunutta tunnepohjaa.

Kung-Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2 on siis se harvinainen parempi jatko-osa, jossa on pureskeltavaa kaikenikäisille katsojille. Jos elokuvasarja vain jatkaa tällä polulla, voi siitä olla todelliseksi haastajaksi Pixarin tuotoksille.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score