Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
elokuva-arviot

Killer Elite

Sota on rumaa, mutta sen jälkipyykki voi olla vieläkin rumempaa. Killer Elite sekoittaa keskenään salaisia sotilasoperaatioita ja kylmäverisiä murhia. Kakku kuorrutetaan runsaalla määrällä kiivaita tulitaisteluita unohtamatta mainita, että tarina perustuu tositapahtumiin.


1970-luvulla brittien SAS-joukot tekivät salaisia sotilasoperaatioita Lähi-idässä, ja tulivat siinä sivussa tappaneeksi mahtavan sheikin kolme poikaa. Uuden vuosikymmenen koittaessa aavikon mahtimies haluaa palata mailleen, mutta ei voi tehdä sitä ennen kuin hänen poikansa tappajat ovat kuolleet. Iäkkäämpi palkkasoturi Hunter (Robert De Niro) ottaa sheikin keikan vastaan, mutta päätyykin työnantajansa vangiksi. Tarkoituksena on houkutella Hunterin nuorempi kollega Danny (Jason Statham) tekemään varsinainen duuni. Pakkaa sekoittaa entinen SAS-mies Spike (Clive Owen), joka on yhtä itsepäinen ja peräänantamaton kuin Dannykin. Mainitsemisen arvoisia naisia on leffassa tasan yksi ( Yvonne Strahovski), eikä hänenkään roolinsa kohoa suojeltavaa esinettä syvällisemmäksi.

Elokuvan tunnelma on alusta loppuun erittäin kireä ja jännittynyt. Käsiteltävä teema on kuitenkin sellainen, että jopa liian vakavaksi käyvä ote on juuri se mitä raina tarvitseekin. Tarinan opetuksena tuntuu olevan sananlasku, jonka mukaan edestään löytää sen minkä taakseen jättää. Statham on ehkä liiankin ilmeetön ja kovanaamainen roolissaan, sillä nyt tunteellista puolta valottavat kohtaukset jäävät epäuskottaviksi. De Niro ei yllättäen kohoa leffan tähdeksi sivuroolissaan, vaan sen tekee Owen. Miltei yksinomaan mustaan pukeutunut yksisilmäinen Spike on niin kiihkeä hahmo, että rainan loppuvaiheessa sympatiat kääntyvät Stathamin Dannysta Owenin puolelle.

Kerronta etenee johdonmukaisesti ja rauhallisesti, vaikka kireän tunnelman vuoksi katsoja ei välttämättä huomaa kiireettömyyttä. Tehosteet ovat hyvin maltillisia, ja tuovat mieleen 80-luvun klassiset toimintaelokuvat. Ainoa pieni pettymys on musiikki. Se hoitaa hommansa taustalla dialogissa ja tunnelman kohottajana tulitaisteluissa, muttei jää millään tavalla mieleen.

Killer Elite on vakava miesten elokuva. Opetuksena lienee se, että konfliktien jälkipyykkiä saatetaan pestä pitkään kulisseissa.

"Killing is easy. Living with it is the hard part."

Killer Elite
Killer EliteKiller Elite
Killer Elite
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score