GR STREAMING
Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
elokuva-arviot

Vain seksiä (Friends With Benefits)

Romanttiset komediat suunnitellaan yleensä naisten fantasioiksi, eikä Vain seksiä - Friends With Benefits tee poikkeusta sääntöön. Omaperäistä ja hauskaa on varsinkin pääparin välinen dynamiikka ja heidän sujuva dialoginsa. Sinkkumiesten ei kuitenkaan kannata rainaa katsella, ainakaan yksin.

Tarina on muunnelma kuviosta, joka kerrotaan lajityypin elokuvissa aina uudelleen ja uudelleen. Tyttö tapaa pojan. Tyttö pitää hauskaa pojan kanssa. Tyttö ja poika uskottelevat toisilleen olevansa vain ystäviä. Tyttö ja poika sekoilevat kukin tahollaan. Tyttö ja poika tulevat järkiinsä ja aloittavat lopulta oikeasti yhdessäolon. Kuluneen juonen lisäksi romanttisissa komedioissa mies on kuin suoraan kehonrakentajamallien kuvastosta reväisty, mutta nainen on puolestaan varsin tavallisen näköinen. Justin Timberlake on ajoittain häiritsevän paljon paremman näköinen kuin vastanäyttelijänsä Mila Kunis, mutta hei: eihän tätä rainaa ole miehille tehty.

Elokuvan kantava voima on pääparin välinen dialogi. Jutustelu sujuu luonnollisesti ja vauhdikkaasti eikä missään vaiheessa tule tunnetta, että asiat junnaisivat paikoillaan. Sujuvaa keskustelua tukee ohjaajan valinta suosia nopeita leikkauksia, jollaisia näkee yleensä enemmän toimintaelokuvissa. Dialogi on lennokasta jopa seksikohtauksissa, mikä tekee näistäkin kokonaisuuksista varsin viihteellisiä. Ohjaaja muistaa välillä myös miehiä olevan olemassa, sillä leffassa vilahtaa myös Mila Kunisin uuma ja paljas takamus Timberlaken äijäahterin kylkiäisenä.

Tarina poikkeaa totutusta naisten fantasiasta siinä, että elokuvassa nainen on hämmentävän aloitteellinen ja määrätietoinen. Mies ei olekaan se, joka tulee ja vie, vaan Kunisin Jamie on koko rainan ajan aivan yhtä rohkea kuin Timberlaken Dylankin. Sivuhenkilöistä ei juuri sanottavaa ole lukuun ottamatta lumilautailija Shaun Whitea, joka vilahtaa ruudulla aina välillä ja esittää itseään. Miehen osuus kokonaisuudessa on hämmentävä, sillä elokuva olisi pärjännyt aivan hyvin ilmankin häntä.

Vain seksiä on kevyt ja lennokas elokuva, josta mieleen jää varsinkin pääparin onnistunut kemia. Tarina ei omaperäisyydestä palkintoja voita, mutta Mila Kunisin takamuksen näkymisestä on annettava plussaa.

Vain seksiä
Vain seksiäVain seksiä
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score