Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Reign of Assassins

Reign of Assassins

Aarteenmetsästyselokuvassa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä. Aiheesta tuleekin astetta mielenkiintoisempaa, kun kohteena on buddhalaisen munkin ihmeitä tekevä muumio ja taikavoimilla höystettyä taistelua. Reign of Assassins ammentaa täysin siemauksin itämaisesta mystiikasta eikä turhia kumartele Hollywoodin suuntaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Suuren kung fu -mestarin muumioitu ruumis antaa haltijalleen voiman olla mestari taistelutaidoissa. Siinä sivussa kuivettuneilla jäänteillä on ilmeisesti myös voima kasvattaa poistetut ruumiinosat jälleen takaisin kantajalleen. Ydintarina on silti varsin yksinkertainen: uuden identiteetin ottaneen (nais)salamurhaajan matka, jossa hän pakenee muumiota tavoittelevaa organisaatiota nimeltä Pimeä Kivi. Joukkio muistuttaa niin vahvasti Assassin's Creedin ja Prince of Persian itämaista ristisiitosta, että voisin kuvitella tekijöiden kokeilleen Ubisoftin pelejä.

HQ

Leffaan on mahdutettu taikavoimien lisäksi mielenkiintoista plastiikkakirurgiaa, salaliittoja, roihuavaa rakkaustarinaa ja vaikka mitä. Kokonaisuus ei kuitenkaan leviä Jokisen eväiden lailla, eikä elokuva tunnu missään vaiheessa sillisalaatilta. Henkilöhahmot jäävät jokseenkin yksiulotteisiksi, sillä usein heillä on vain se tasan yksi asia ajamassa eteenpäin. Poikkeuksen tekee naissalamurhaajan aviomies Jiang Ah-Seng. Jannu on höperö tavarakuriiri, joka ei ehkä kuitenkaan ole sellainen, jollaisena itsensä esittää.

Taisteluita on paljon, ja ne ovat suorastaan taidetta. Koreografia etenee tanssin lailla, jonka aikana teräaseet viuhuvat ja voltteja heitellään fysiikan lakeja uhmaten. Leikkaus vuorottelee lähikuvien ja laajempien otosten välillä, mikä pitää katsojan mukana toiminnassa. Äänitehosteet toimivat pisteenä iin päällä urahduksineen ja kalahduksineen. Musiikki tukee toimintaa ja on erikoinen sekoitus kahden ääripään välillä. Yleinen ote on selvästi saanut innoituksensa länsimaiden mahtipontisista orkesterisovituksista, mutta kokonaisuuden itämaista vivahdetta on mahdoton olla huomaamatta.

Minkäänlaisia lisämateriaaleja ei levyllä ole. Tämä on sääli, sillä minua olisi kiinnostanut, missä määrin taisteluissa on luotettu pelkkiin vaijereihin, ja missä määrin digitaalitekniikka on avustanut lopputuloksessa.

Reign of Assassinsin katsoo mielellään. Pieniä innoituksia on länsimaista otettu, mutta pääasiassa raina on itämainen, ja ylpeä siitä.

Tämä on mainos:
Reign of Assassins
Reign of AssassinsReign of Assassins
Reign of AssassinsReign of Assassins
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Reign of Assassins

Reign of Assassins

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Puhdasta Hong Kong -toimintaa ja mystiikkaa sekä buddhalaisen munkin ihmeitä tekevä muumio ja taikavoimia.



Ladataan seuraavaa sisältöä