Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
elokuva-arviot

Syvälle salattu

Syvälle salattu on perinteinen suomalainen psykologinen trilleri keveillä kauhuelementeillä, jossa syrjäseudun synkeä eksotiikka yhdistyy yliluonnollisilta vaikuttaviin sattumuksiin. Kaava on entuudestaan tuttu, eikä se tässäkään osoita uudistumisen merkkejä.


Julia Mannerla on ympäristöasioita hoitava lakinainen jolla menee ammatillisesti lujaa, mutta oman elämän puolella hieman hitaammin. Niko-poika viettäisi kesänsä mieluummin isänsä luona, ja vanhempien välille on nousemassa perinteinen huoltajuuskiista. Tuore komennus vie Julian pieneen kylään, josta hänen perheensä on alunperin kotoisin, ja homma menee nopeasti vaikeasta omituiseksi, kun paikallinen taru vedenhengestä uhkaa käydä konkreettiseksi.

Syvälle salattu

Kuten sanottua, kaava on entuudestaan tuttu. Syvälle salattu kenties puskee mystistä aspektia kovemmin kuin monet edeltäjistään, joissa halluisemmat pätkät ovat yleensä olleet lyhyitä unikohtauksia, mutta Dark Water -lainat eivät siitä varsinaisesti uudistajaa tee.

Elokuva on myös näyttelemisen kannalta polviaan myöten suomalaisen elokuvan suossa, ja esiintyminen on kuin suoraan teatterin lavalta, osittain myös kesäteatterin. Krista Kosonen on kieltämättä aivan onnistunut pääroolissa, mutta esimerkiksi Peter Franzén tuntuu olleen paikalla vain palkkapussia ansaitsemassa.

Syvälle salattu

Juoni noudattelee tuttuja kuvioita, ja notkahtaa odotetulla tavalla kohti loppua. Ratkaisu on paitsi arvattava, myös sotkuinen, eikä hahmojen toiminnassa ole sen valossa oikein mitään järkeä. Tämä on sinänsä harmillista, koska elokuva ei ole täysin vailla potentiaalia.

Syvälle salattu olisi toiminut paremmin kauhuleffana. Sen efektipuoli on suomalaiseksi tuotannoksi oikein hienoa katsottavaa, mutta tuntuu ettei käsikirjoittajilta ole löytynyt rohkeutta viedä sitä riittävän pitkälle. Kauhugenre kärsii toki yleisestä arvostuksen puutteesta, mutta tätä ei korjata vain varovaisesti flirttailemalla sen kanssa jonkin kunniallisemman genren suojista.

Syvälle salattu

Tällaisenaan Syvälle salattu tarjoaa muutamia hienosti kuvattuja kohtauksia ja pari jännempääkin hetkeä, mutta kokonaisuutena se on paljolti unohdettava pieni trilleri.

05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score