Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Candyman

Candyman

Sitä parempaa kastia kauhuelokuvien saralla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
CandymanCandymanCandymanCandyman

Candyman kauhistutti katsojia vuonna 1992, ja tämä vuoden 2021 Candyman on suoraa jatkoa tarinalle. Onneksi alkuperäisestä ei tarvitse tietää mitään, sillä kaikki tarpeellinen kerrotaan kyllä helposti sisäistettävästi ja älykkäällä tavalla varjokuvina etenevän nukketeatterin avulla. Muutenkin uusi Candyman on varsin oivaltava ja hyvin tehty kauhuelokuva, joka onnistuu herättämään ajatuksia. Jos ei muuta niin ainakin elokuvan katsomisen aikana.

Chicagon lähiössä tapahtui kauheita menneisyydessä, mutta toki tarina jäi elämään. Asuinalue on sittemmin miltei autioitunut ja muuttunut lähinnä vähävaraisten mustien asuttamaksi paikaksi. Harmillisesti kiertävän tarinan ohella jotain muutakin jäi elämään.

Perusteiltaan Candyman on varsin kliseinen kauhutarina yliluonnollisen tappajan kera, joka käy listimässä paikallisia nuoria mitä kauheimmilla tavoilla. Mukaan on kuitenkin lisätty onnistuneesti yhteiskunnallista pohdintaa Yhdysvaltojen eri kerroksista, jotka määräytyvät pääasiassa varallisuuden ja ihonvärin perusteella. Tämä yhteiskunnallinen ulottuvuus ei tunnu päälle liimatulta, vaan nivoutuu luonnollisella tavalla osaksi muuta kokonaisuutta. Ja juuri tämä omaleimainen ote estää Candymania uppoamasta keskinkertaisuuden suohon.

Tämä on mainos:
CandymanCandymanCandyman

Juoni etenee varsin ennalta arvattavasti, mutta toisaalta tarina onnistutaan kertomaan hyvin kiirettä pitämättä. Tihentyvää jännitystä ja kauhun tunnetta ei valitettavasti onnistuta luomaan. Tämä on harmi, sillä se olisi nostanut Candymanin jo suorastaan kauhuelokuvien eliittiluokkaan. Niin tai näin, elokuvan katselee oikein mielellään, eikä kestoakaan ole kuin rapia 90 minuuttia.

Lisämateriaaleja ei ole lainkaan. Tämä on ymmärrettävää, mutta jonkinlaisen katsauksen ohjaajalta ja käsikirjoittajilta koskien omia tarkoitusperiään olisin halunnut katsella. Taustalla on selvästi ollut yhtä jos toistakin omaa ajatusta, jollaisia ei ihan missä tahansa kauhuelokuvassa näe.

Vaikka Candyman ei olisikaan ennakolta tuttu, tai kliseinen tarinallinen lähtökohta arveluttaisi, ei tätä kannata jättää väliin. Kertakatsomisen Candyman kestää kyllä hienosti.

Tämä on mainos:
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Candyman

Candyman

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Sitä parempaa kastia kauhuelokuvien saralla.



Ladataan seuraavaa sisältöä