Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
ennakot
Pro Evolution Soccer 2013

Pro Evolution Soccer 2013

Viimevuotisen notkahduksen jälkeen Konamin futishelmeä on taas kiillotettu muutamilla lupaavilla muutoksilla.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Gamereactor sai ensikosketuksen Pro Evolution Soccer 2013:een matsissa hollantilaista journalistia Maarten Blonkia vastaan. Kohtaamisen tiesi jo etukäteen rajuksi, koska siinä ottaisivat yhteen brasilialaiset sankarimme Flamengosta sekä Real Madridin elegantit herrat. Kävi kuitenkin pian selväksi, että molemmat osapuolet olivat kiinnostuneempia hiomaan omaa tekniikkaansa kuin tekemään jotain niinkin tavanomaista kuin maaleja.

Syy tähän oli hyvin yksinkertainen: Ennen itse peliin ryhtymistä oli lehdistölle pidetty yli tunnin kestänyt infotilaisuus sekä kyselysessio tästä tämänvuotisesta versiosta. Fokus oli, kuten se niin usein on Pro Evolution Soccerin tapauksessa, yksityiskohdissa. Taululla olivat mm. vastaanotto ja syöttely, ja kiitos uudistusten, piti meidän kirjoittaa lihasmuistimme uusiksi ensimmäisiä matseja varten.

Alussa mielenkiintoisinta oli testata pallon vastaanottoa, johon vaikuttaa kunkin palloilijan taitotaso - sekä vähemmissä määrin ohjainta pitelevä pelaaja. Valitut joukkueet eivät kenties olleet paras mahdollinen valinta teknisten kontrastien esittelyyn, mutta tokihan Ronaldon pallonhallinnan taso eroaa selvästi tyypillisen keskikenttäläisen otteista.

Hyvä pallonpeluu pohjautuu paljon tahditukselle, ja se erottaa maailmanluokan pelaajat muista. Siksi onkin tyydyttävää, että se toimii Pro Evolution Soccer 2013:ssa niin hyvin ja niin intuitiivisesti. Erityistä tyydytystä saa liian innokkaan puolustajan rankaisemisesta vain nostamalla pallon tämän ylitse.

Pro Evolution Soccer 2013

Yksi hienovaraisemmista parannuksista tämän vuoden versiossa on tietokoneen ohjaamien pelaajien tekoäly. Monien riemuksi tähän sisältyvät myös paljon huutoa osakseen saaneet maalivahdit. Tokihan näillä on vielä matkaa ennen kuin heistä tulee mitään Neuereita tai Casillaksia, mutta ainakin kämmit omalla rankkarialueella ovat nyt huomattavasti vähentyneet viime vuodesta.

Valitettavasti tuomari ei ole päässyt osaksi tästä samasta aivokirurgiasta, ja kehittäjillä riittäisi vielä runsaasti töitä, jotta tuomarin tekemät päätökset sopisivat yhteen ihmispelaajien mielipiteiden kanssa. Muutaman liukutaklauksen missaaminen menee vielä läpi sormien, mutta kun tuomari ei jaksa kaivaa pilliä taskustaan pallon juuri syöttäneen tyypin tullessa poljetuksi nurmeen, niin alkaa jo vähän harmittaa.

Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013
Pro Evolution Soccer 2013
Gamereactor

Juridiset tiedot

More

Copyright 1998-2018 - Julkaisija: Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Tanska.