Suomi
Gamereactor
ennakot
Skylanders Swap Force

Skylanders Swap Force

Miken poika alkaa päästä ikään, jossa tämä haluaa ohjaimen pureskelemisen sijasta myös pelata sillä pelejä. Skylanders Swap Force tarjoaa perheelle yhteistä tekemistä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Lego-pelit ovat olleet listallani jo kauan sitä varten, kun alan pelata videopelejä yhdessä poikani kanssa. Toinen sarja, jota olen pitänyt silmällä, on Activisionin Skylanders. Ystävieni hieman vanhemmat lapset ovat siinä jo veteraaneja, ja keräiltävät figuurit täyttävät näiden hyllyjä. Se vaikuttaa melkoiselta rahareiältä, mutta koska se tarjoaa co-op -peliä poikani kanssa, voi kyseessä olla lopulta rahanarvoinen sijoitus.

Skylanders Swap ForceSkylanders Swap Force

Ne jotka ovat vain nähneet paikallisten kauppojensa hyllyjen täyttyvän Skylanderseista, mutta eivät tiedä miten homma toimii, kerrottakoon lyhyesti, että figuurit asetetaan erityisen portaalin päälle, ja ne ilmestyvät sitä kautta suoraan peliin. Lapselle tämä on suoranainen taikatemppu. Todisteena tästä on sarjan menestys, joka kilpailee markkinapaikasta nyt Disneyn sekä Pokemonien kanssa.

Välitit Skylandersistä tai et, on se kuitenkin pitänyt erikoisliikkeiden bisneksen pyörimässä nykyisen konsolisyklin viimeisten vuosien aikana. Miksi muuten se pystyisi valtaamaan niin paljon hyllymetrejä? Sarjan tuotteet myyvät valtaisia määriä, joka on kutsunut Disneynkin samoille markkinoille. Pelit roikkuvat jatkuvasti myydyimpien pelien listoilla, eikä näihin edes lasketa lelukauppojen välityksellä myytyjä kappaleita.

Tämä on mainos:

Skylanders Swap Force seuraa Spyro's Adventuren sekä Giantsin jalanjälkiä sarjan kolmantena pelinä. Se eroaa edeltäjistään figuillaan, jotka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Niitä on vain 16, mutta koska jokaisen niistä voi ottaa kahteen osaan ja sitten yhdistää toisiin vastaaviin, syntyykin näistä 256 erilaista yhdistelmää, joka paisuttaa valikoimaa uusiin ulottuvuuksiin.

Peruspeli on hyvin viimeistelty, ja se on täynnä väriä sekä mielenkiintoisia hahmoja. Se on visuaalisesti yhtä innostava kuin Epic Mickey 2: The Power of Two, mutta samaan aikaan yhtä helposti avautuva ja lähestyttävä kuin Lego-pelit. Ohjaus on intuitiivista, ja hahmot osaavat nyt myös hyppiä. Aiemmissa peleissähän nämä olivat sidottuina maahan. Uudistus avaa tien pelimekaanisille laajennuksille, joka tuo pelin lähemmäksi vanhempien pelaajien vaatimaa tasoa.

Pääsin kokeilemaan Swap Forcesta kahta kenttää, jotka imaisivat heti mukaansa persoonallisuudellaan. Tarjolla oli paljon ihasteltavaa, joka tekee lapsien kanssa pelaamisesta hauskempaa, eikä näitä tule vain hätistettyä pelaamaan keskenään. Pelatun hahmon nimi muuttuu sen mukaan, mistä kahdesta Skylandersista se on lyöty kasaan. Värikkäitä vihollisia kurmotetaan sekä lähi- että kaukohyökkäyksillä, joka vapauttaa nämä hirviömäisyydestään, ja palauttaa ne söpöiksi öttiäisiksi hieman samaan tapaan kuin eräs sininen siili on tehnyt.

Eri hahmoilla on tietysti eri kyvyt. Jotkut laukovat vihollisia kaukaa, ja toiset voivat pyöriä tornadon lailla. Erilaisten kykyjen yhdisteleminen tekee Swap Forcesta erityisen mielenkiintoisen. Jos löydät kaksi kykysettiä joista pidät, voit luoda kokonaan uuden hahmon, joka yhdistää näiden kahden ominaisuudet.

Tämä on mainos:
Skylanders Swap ForceSkylanders Swap Force

Peliin kuuluu joitakin alueita ja minipelejä, jotka voi avata ainoastaan tietynlaisilla hahmoilla, ja vaikka se antaa pelistä ensin hieman keskeneräisen vaikutelman, on siinä selvää järkeä lisämyynnin näkökulmasta. Peruskampanja on pelattavissa kokonaan, mutta kun lapsesi kerää lisää figuureja, avautuu Swap Forcesta uutta sisältöä.

Figut itsessään ovat laatutyötä. Ne tuntuvat kiinteiltä sekä kestäviltä ja niissä on paljon yksityiskohtia. Lyhyenkin esittelyn jälkeen on selvää, että figuihin on todella panostettu. Tämä laatuun panostaminen on epäilemättä auttanut sarjaa menestymään, ja tässä mielessä Swap Force jatkaa samalla linjalla. Figujen puolikkaan sopivat mukavasti yhteen, ja ne on suunniteltu niin, että kaikki yhdistelmät näyttävät ainakin siedettäviltä.

Vaikuttaakin siltä, että Skylanders Swap Force tulee jatkamaan sarjan menestystä. Yhdisteltävät figuurit eivät ole pelkkä halpa kikka, vaan ne todella tuntuvat luovan lisää valinnanvaraa peliin. Vanhempien kannattaa ryhtyä säästämään jo nyt Swap Forcen lokakuista julkaisupäivää varten, koska Skylandersit ovat tulleet jäädäkseen.

Skylanders Swap Force
HQ
Skylanders Swap ForceSkylanders Swap Force
Skylanders Swap ForceSkylanders Swap ForceSkylanders Swap Force

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Skylanders Swap ForceScore

Skylanders Swap Force

ARVIO. Kirjoittaja Raine Laaksonen

Tänä vuonna kaikkea ei pelkästään keräillä vaan myös vaihdellaan. Uudet skylanderit sekoittuvat ja sekoilevat keskenään.



Ladataan seuraavaa sisältöä