Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
ennakot
The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Hearts of Stone (DLC)

Geralt metsästää jälleen lokakuussa uudessa ladattavassa lisäosassa.


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Kauppojen hyllyillä on runsaasti 60-70 euron AAA-pelejä, jotka tarjoavat vähemmän pelattavaa kuin The Witcher 3: Wild Huntin ensimmäinen täysimittainen lisäosa The Heart of Stone. CD Projekt Red on luvannut lisäristä hienoa seikkailua, ja pääsin tutustumaan siihen omakohtaisesti julkaisija Bandai Namcon luona Lontoossa.

Jo ensimmäisen tunnin aikana kävi selväksi, ettei pelistudio ollut valehdellut. Päädyin taistelemaan valtavaa sammakkomaista olentoa vastaan sekä kohtasin uusia henkilöhahmoja. Vaikka en täysin lämmennyt uusille tuttavuuksille, niin kaikki näkemäni vaikutti sopivan tuoreelta, eikä vanhaa sisältöä kierrätetä. Tarjolla on täysin uusi tarina, joka kietoutuu tiiviisti Geraltin kokemuksiin ja jatkaa tämän tarinaa hyvällä tempolla.

Peruspelin läpäisseet voivat siirtyä uuteen seikkailuun vanhalla hahmollaan, kunhan se on vähintään tasolla 30. Tosin mukaan pääsee ilmankin. Tässä tapauksessa peli luo suoraan sopivan tasoisen hahmon ja pelaaja pääsee valitsemaan varustepaketin muutamista vaihtoehdoista.

CD Projekt Red on julkaissut The Witcher 3: Wild Huntiin jo lukuisia pienempiä lisäosia, joten sen maailmaan uppoutuneet veteraanit palavat varmasti halusta päästä tutkimaan laajempia juonikuvioita sisältävää lisäosaa. Hearts of Stone ei näytä pettävän odotuksia. Luvassa ei ole kuitenkaan perustavanlaatuisia muutoksia pelin perusteisiin, vaan pikemminkin enemmän samanlaista ja laadukasta sisältöä kuin mitä näimme jo emopelissä.

The Witcher 3: Wild HuntThe Witcher 3: Wild Hunt
The Witcher 3: Wild HuntThe Witcher 3: Wild HuntThe Witcher 3: Wild HuntThe Witcher 3: Wild Hunt

Kuten jo mainitsin, oli ensimmäinen suurempi vihollinen sammakkoprinssi, jonka kukistaminen oli yllättävän kova pala. Se sylki myrkkyä, mäjäytteli Geraltia inhottavalla kielellään ja pomppi valtavalla voimalla ylös ja alas. Kollegani pärjäsivät otusta vastaan minua paremmin, joten taistelutaitoni olivat ilmeisesti hieman ruosteessa pelistä pitämäni tauon jälkeen.

Muuten Geraltilla taisteleminen ja maailman tutkiminen tuntuivat mukavan tutuilta. Luvassa on edelleen karu kokemus, jossa moraalia ei mitata mustavalkoisella skaalalla. Pelaaja pakotetaan jatkuvasti tekemään vaikeita ratkaisuja, eikä synkässä maailmassa tunneta juurikaan armoa. Tarjolla on myös uusi romanssi, mikäli sellainen kiinnostaa.

Mielenkiintoisesti tällä kertaa ei metsästetä myyttisiä hirviötä, vaan Geraltin kohteena on vaarallinen ihmisvastustaja ja hänen rosvojoukkonsa. Toki noiturin miekan alle on kaatunut monia ryöväreitä, mutta nyt vastassa on astetta vaativampi vastustaja. Odotan mielenkiinnolla sitä, kuinka tarina kehittyy lisärin aikana. Välillä vieraillaan tutuissa paikoissa, mutta niitä katsotaan hieman erilaisesta perspektiivistä.

Riimusanat ovat myös mainitsemisen arvoinen uudistus. Niiden avulla noituri saa erilaisia bonuksia, kuten esimerkiksi vastustuskykyä tietynlaisia hyökkäyksiä kohtaan, lisää tehoa taikuuteen tai hyökkäyskykyyn. Hearts of Stone on suunnattu kokeneille noitureille, joten uusista ja kovista hirviöistä selviämiseen vaaditaan kaikkia mahdollisia kikkoja.

Hearts of Stonen testisessio teki kaikin puolin positiivisen vaikutuksen. Peli näyttää edelleen upealta, mistä tosin täytyy kiittää testissä käytettyä voimakasta PC:tä. Audiovisuaalisen toteutus oli terävää aina olentojen animaatioista ja ulkonäöstä lähtien ympäristön yksityiskohtiin asti. CD Projekt Red on kaikin puolin onnistunut luomaan todella hienon lähtökohdan uudelle ja jännittävälle tarinalle ja Hearts of Stone näyttää jatkavan samaa korkeaa tasoa. The Witcher 3:sta pitävien kannattaa ehdottomasti pitää silmänsä auki lokakuussa, kun lisäri rantautuu ladattavaksi. Myöhemmin julkaistavan Blood & Winen luvataan olevan vieläkin tästäkin suurempi eepos.

The Witcher 3: Wild HuntThe Witcher 3: Wild HuntThe Witcher 3: Wild Hunt