LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      ennakot
      Warhammer 40,000: Eternal Crusade

      Warhammer 40 000: Eternal Crusade

      Testissä PS4:n moninpelipainotteinen räiskintäpeli

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Games Workshopin Warhammer on ehkä monipuolisimmin lisensioitu sarja peliteollisuudessa. Tämän ansiosta markkinoille on saatu hyvin moninaisia Games Workshopin maailmaan sijoittuvia tuotoksia. Nyt Behaviour Interactive on tuomassa julki Warhammer 40 000 -universumiin sijoittuvan massiivimoninpeleistä innoittuneen kolmannen persoonan toimintapelin nimeltä Eternal Crusade.

      PC on tällaisille peleille luonnollinen alusta, mutta tekijät lupaavat myös nykypolven konsoleille omat versionsa kaikkine kilkkeineen päivineen mahtavia grafiikoita unohtamatta. Testaamamme PS4-version perusteella puheille ei ole katetta ainakaan PC-versioon verrattavan suorituskyvyn suhteen.

      Grafiikkahorottelun sijaan meitä kiinnosti kuitenkin ennen kaikkea moninpelin rakenne ja pelin yleinen toimivuus. Kaikkiaan viisi ryhmittymää kamppailee Arkhon-planeetan hallinnasta: mariinit, kaaos, örkit, eldarit ja tyranidit. Jokainen pelaaja luo johonkin ryhmittymään sitoutuneen profiilin, ja valitsevat sen jälkeen itselleen sekä hahmoluokan että jonkin aseen. Testihetkemme painottui tavallisiin ja kaaosmariineihin. Ne kaikki käyttävät aseen ja miekan ohella erikoiskykyä, mutta yksiköiden muissa numeroissa eli "statseissa" on vaihtelua. Tämä on keskeinen huomioitava asia, kun haluaa muodostaa tasapainoisia joukkueita.

      Kokeilimme ensin perinteisiä rynnäkköjoukkoja, joilla on automaattiaseen ja veitsen lisäksi kyky lyhyisiin juoksupyrähdyksiin. Ohjaus tuntui aluksi hieman kummalliselta, koska kyseessä ei ole puhdasverinen räiskintä. Muutaman matsin jälkeen homma alkoi kuitenkin luistaa viimeistään siinä vaiheessa, kun taistelukosketus tapahtui lähietäisyydeltä. Jokaisessa ryhmittymässä on ainakin yksi lähitaisteluun erikoistunut yksikkö, joko vahvistettuna rakettirepulla tai hetkellisesti läpäisemättömällä kilvellä.

      Tämä on mainos:

      Ohjauksen ohella tempo auttaa ymmärtämään, ettei Warhammer 40 000: Eternal Crusade ole pelkkä perinteinen räiskintä. Jokaisessa matsissa on selvät ja ennalta määrätyt uudelleensyntymispaikkansa ja tavoitteensa, mutta tappeluiden tempo on todella hidas. Nopeus on juuri sellainen, jota voisi odottaa suurikokoisiin haarniskoihin pukeutuneilta sotureilta. Lisäksi pelissä on tankkeja ja muita ajoneuvoja, joiden avulla maksimissaan viisi pelaajaa voi kulkea paikasta toiseen ottaen osaa taistoihin. Pääsimme testaamaan vain kahta karttaa, mutta niissä molemmissa oli tilaa niin avoimen maaston kohtaamisille kuin lähietäisyyden kahinoinnillekin.

      Warhammer 40,000: Eternal Crusade
      Warhammer 40,000: Eternal Crusade

      Pelissä on vain yksi maailma kaikille. Suurikokoinen kartta näyttää suuntaviitoin paikat, joissa taisteluja kulloinkin käydään ja samalla senkin, mitkä ryhmittymät ovat parhaillaan kahinoimassa. Voitto ja tappio määrittävät paitsi alueiden saamista tai menettämistä, myös valtasuhteiden muuttumista. Paikallinen sotaherra eli warlord jakaa alamaisilleen parempia kykyjä heidän onnistuneiden valloituksiensa mukaan. Kehitysstudio tekee yhteistyötä Games Workshopin kanssa tuottaakseen ainakin 15 lyhytelokuvaa, joiden on määrä taustoittaa tämän massiivisen konfliktin syntyjä ja syviä.

      Tämä on mainos:

      Kentän tietyt alueet ovat pysyvät jatkuvasti samoina, mutta perinteeksi muodostuneita pullonkaulakohtia välttääkseen Behaviour Interactive on luvannut niin sanotusti kierrättää kenttien avainkohtia. Yksi pelaaja pystyy myös luomaan profiilin useammalle kuin yhdelle ryhmittymälle, mutta samaan aikaan toimintoa rajoitetaan siten, että maanpetokseen verrattavat sabotaasit estetään.

      Edellä kerrottu saattaa luoda sellaisen kuvan, että pelissä on vain yksi pelimuoto, mutta itse asiassa niitä on useampia. Pelaajien väliset PvP-kahnaukset tapahtuvat linnoitusmaisissa taistoissa yhteensä 60 osanottajan kesken. Tarkoituksena on vallata ja pitää hallussa erilaisia kohteita kartalla, ja tämä paikka vaihtuu taistelun aikana. Näkemämme perusteella kehittäjät ovat onnistuneet tehtävässään muuttaa pelaajien huomiota haluamansa tavoitteen mukaan. Eternal Crusaden kartat ovat suuria ja niihin ripotellut tavoitteet kaukana toisistaan. Silti ei koskaan tuntunut, että tappeluita pitää lähteä erityisesti etsimään.

      PvP-matsin loputtua on syytä siivota paikat ja ottaa alue kunnolla haltuun, koska näille mestoille tyranidit suurimmalla todennäköisyydellä hyökkivät. Jos tätä ei huomioida, alueen hallinta menetetään ja siitä tulee ei kenenkään maata. Tämä on Eternal Crusaden PvE-osuus, josta näimme ainoastaan lyhyen esittelyn pääsemättä kokeilemaan pelimuotoa itse. Ajatuksena pelaajien rohkaiseminen yhteistyöhön tekoälyä vastaan tuntui hyvältä.

      Warhammer 40,000: Eternal Crusade
      Warhammer 40,000: Eternal Crusade

      Kehittäjät lupailevat yli tuhat yhdistelmävaihtoehtoa erilaisille varuste- ja aseyhdistelmille. Tämän on määrä pitää ottelut vaihtelevina ja monipuolisina. Firmalla on jopa summittainen aikataulutettu suunnitelma erilaisista tulevaisuuden päivityksistä. Maksulliset päivitykset tulevat olemaan puhtaasti kosmeettista lisätavaraa tarjoavia, ja näin halutaan estää kuvetta kaivavien pelaajien helpotettu tie voittoon parempien varusteiden turvin. Lisäksi suurin osa kosmeettisesta kamasta on ostettavissa myös pelin sisäisellä valuutalla.

      Visuaalisesta näyttävyydestä ei vielä pysty sanomaan mitään lopullista, sillä näkemämme PS4-versio oli vielä lisätyöstön tarpeessa. Tämä saattaa ennakoida sitä, ettei peliä julkaista vielä kesän lopussa aiemmin ilmoitetusti. Muutama lisäkuukausi olisi kyllä tarpeen konsoliversioiden hiomiseksi PC:n tasolle. Warhammer 40 000: Eternal Crusade on muotoutumassa toiminnalliseksi moninpeliksi, joka rakentaa monipuolisen Warhammer-universumin perustalle. Tuote tarvitsee kuitenkin vielä aimo silauksen viimeistelyä ennen julkaisua, milloin se sitten tapahtuukaan.

      HQ
      HQ
      HQ
      Warhammer 40,000: Eternal CrusadeWarhammer 40,000: Eternal CrusadeWarhammer 40,000: Eternal CrusadeWarhammer 40,000: Eternal Crusade

      Aiheeseen liittyviä tekstejä



      Ladataan seuraavaa sisältöä